Annons
Bland annat ska smycken ha stulits. Foto: Pixabay

Inbrottsräden i Malå uppdaterad: Tjuvar tros ha övernattat i området

NYHETER På onsdagen upptäcktes fyra villainbrott i Malå.

Annons

Inbrotten ska ha inträffat på Smultronstigen på Rönnbärsstigen i den nordöstra delen av samhället. Enligt polisen ska det bland annat ha stulits smycken från adresserna.

Polisens kommunikatör Marie Andersson meddelar att det oklart när exakt brotten har skett. Troligtvis är det mellan klockan 15.30 på tisdagen och någon gång mitt på onsdagen. Polisen har varit på plats i Malå och gjort brottsplatsundersökningar.

Boende i området uppmanas nu kontrollera sina hus. Eventuellt även sina grannars hus, om dessa är bortresta. Den som upptäcker ett inbrott ska kontakta polisen.

Annons

Om någon upptäcker eller misstänker ett inbrott är det viktigt att inte gå in i huset. Marie Andersson påpekar att detta kan förstöra eventuella spår som tjuvarna lämnat.

Den som har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med inbrotten som har skett i Malå uppmanas också kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Uppdatering, 12.08:

Efter villainbrotten i Malå efterlyser polisen nu iakttagelser av personer och fordon som har befunnit sig i trakterna av Malå, Norsjö, Sorsele och Arvidsjaur. Personer som har bott eller rört sig tillfälligt genom områdena är av särskilt intresse.

För polisen är exempelvis utlandsregistrerad bilar särskilt intressanta. På Facebook skriver polisen att gärningsmännen tros ha övernattat inte alltför långt utanför Malå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons