Annons
En man har avlidit och en annan man har förts till sjukhus.

Man omkom i arbetsplatsolycka utanför Skellefteå – annan person skadades allvarligt

NYHETER En man har avlidit efter en svår arbetsplatsolycka vid ett lantbruk utanför Skellefteå vid 10-tiden på torsdagen.

Annons

Lars Persson vid polisen i Skellefteå berättar att en person har avlidit och att en annan person skadades allvarligt i samband med olyckan, som det fortfarande råder mycket oklarheter kring. Den avlidnes anhöriga har informerats om bortgången.

– Jag vet inte de exakta omständigheterna ännu. Den här olyckan ska ha skett i samband med att personerna utförde sina arbetsuppgifter. Skulle det vara så blir det särskilda utredare som kommer att utreda händelsen, berättar Lars Persson.

Uppdatering, 15.22:

Polisens kommunikatör Maria Linné meddelar att det är en man i 40-årsåldern som har avlidit. Den svårt skadade personen, en man i 35-årsåldern, har förts till sjukhus.

Den svåra olyckan inträffade vid ett lantbruk strax före klockan 10.00.

En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats. Polisens tekniker gör en teknisk undersökning på platsen under dagen. Arbetsmiljöverket ska även besöka gården.

Utredningen kommer att ledas av en åklagare vid Riksenheten för miljö-och arbetsmiljömål. Några ytterligare uppgifter lämnar polisen inte ut i nuläget.

Uppdatering, 16.10:

Enligt en patientskaderapport från akutmottagningen i Skellefteå vårdas mannen i 35-årsåldern på intensiven. Akuten bekräftar att mannen har skadats allvarligt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons