Annons
  • Så här ser den iögonfallande trailern ut. Foto: Westbay Solutions
  • Så här ser den iögonfallande trailern ut. Foto: Westbay Solutions
  • Anders Svedjevik är ordförande i ABF Skellefteå. Foto: Privat

En rullande mötesplats – snart anländer ”Baracken” i Skellefteå: ”Den är för allt och alla”

NYHETER Snart kommer fler kunna ta del av ABF Skellefteås aktiviteter – på orten där de bor. Den 8,9 gånger 2,5 meter stora trailern ska kunna användas som studio och mycket, mycket mer.

Annons

ABF Skellefteå har bland annat musik-, senior- och ungdomsverksamhet.

Ordförande Anders Svedjevik beskriver trailern som en mobil verksamhetslokal. Den innehåller ett pentry och en toalett, resten av utrymmet är för fantasin att fylla.

– Vi lyfter in saker beroende på vad vi vill göra. Allting började med en diskussion om en mobil studio, sedan har det utvecklats till att bli mycket mer, säger Anders.

Bakom trailern står Westbay Solutions i småländska Västervik. Anders berättar att de exempelvis kan köra den till Byske, Jörn, Lövånger eller Skelleftehamn. Den kan också ställas utanför någon av ungdomslokalerna i Skellefteå, eller utanför PRO.

– Vi skulle kunna ha hantverk, läxläsning eller vad som helst. Den är för allt och alla. Om man vill skulle man kunna göra någonting på torget också, säger Anders.

Annons

– Det går att öppna en del av sidan, köra ut en markis och få i ordning en scen.

Anders är glad att tillgängligheten förbättras i kringorterna. I huvudsak blir det Magnus Ericsson och Fanny Lundmark på ABF som håller i aktiviteterna. Anders är inte helt säker när trailern anländer i Skellefteå, men det ska inte vara långt bort.

– Vi har en lastbil redo så den är bara att koppla på, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons