Annons
Ledningen hos Norrlands Bil och Malmfältens Bil-City. Foto: Pressbild

Skellefteföretag gör nytt förvärv: ”Känns bra att affären går i lås”

NÄRINGSLIV I dag har Norrlands Bil förvärvat Malmfältens Bil-City, med anläggning i Kiruna. "Vi tror så mycket på affären. Det känns skönt att komma i mål", säger Chrisopher Lundström.

Annons

Avtalet har skrivits under och Norrlands Bil kommer att tillträda i Kiruna den 1 september. Skellefteföretaget är sedan tidigare etablerat på orten med sin verksamhet för tunga fordon, men nu förstärks den lokala närvaron ytterligare.

I samband med tillträdet byter anläggningen i Kiruna namn til Norrlands Bil.

– Bil-City är ett välskött företag med kunnig personal. Våra företag passar bra ihop, vi har arbetat bra tillsammans även innan det nu blir ett gemensamt ägarskap. Det känns bra att affären går i lås, säger Norrlands Bils vd Chrisopher Lundström.

I ett pressmeddelande uttrycker även Stefan Burman, tillförordnad vd för Malmfältens Bil-City, sin glädje. Han är övertygad om att denna affär skapar de bästa förutsättningarna för verksamheten i Kiruna och de anställda som jobbar där.

Annons

– Genom de kontakter vi haft genom åren och den kännedom vi har om Norrlands Bil känner vi dem som en mycket seriös aktör som sätter utveckling i fokus, säger han.

Christopher Lundström tror att det här kommer att medföra många gynnsamma synergier. I pressmeddelandet berättar han att de vill vara Norrlands bästa bilföretag.

– Tillsammans har vi ännu bättre möjligheter att vara det, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons