Megafonen har tidigare berättat om flytten av Jens Näslunds och Gittan Smedhs välbesökta lilla kafé, från hörnet på Hörnellgatan utanför CK till den nya lokalen på Nygatan där Life-butiken tidigare höll till.
På fredagsmorgonen lyser flitens lampa inne i den nya lokalen, annan belysning saknas ännu. Med undantag för en bevarandevärd disk har utrymmet tömts på allt. En skiljevägg har satts upp för att separera köksytan från där gästerna ska sitta.
Jens berättar att de redan har klart med tillstånd för uteservering.
– Förut hade vi 17 platser inomhus och 10 utomhus. Nu kommer vi lätt att rymma det dubbla, men så länge coronan håller i sig ska det vara bra avstånd mellan borden.
Både nervös och peppad
Tills pandemin är över måste även 72-åriga Gittan begränsa sin fysiska närvaro av naturliga skäl, men Jens berättar att mamma mår bra. Först hade de tänkt komma igång i den nya lokalen mycket tidigare, men nu har de hunnit pusta ut en stund.
De anställda Fouzia Ajaz och Murali Aryal följer med i flytten. Det gör även delar av möblemanget och annan inredning, medan andra saker behöver köpas till.
Jens går i tankar om en barliknande disk med sittplatser längs fönstret mot gågatan, men han har inte bestämt sig ännu. Utbudet förblir detsamma, i alla fall till en början.
– Jag tycker att det är bättre att göra några saker riktigt, riktigt bra istället för att göra jättemycket halvdant. Sedan får vi se vad som händer, vi tar det här allt eftersom.
Jens har en del planer för att utveckla verksamheten, men de håller han för sig själv.
Nu när kapaciteten växer kanske ni även vill anställa fler?
– Det här är startgropen, sedan vet man aldrig, säger han.
Att satsa och expandera när det finns så mycket osäkerhet kring hur pandemin kommer att utvecklas gör Jens mer än lite nervös. Samtidigt är han väldigt peppad.
– Folk på stan frågar hela tiden när vi ska öppna och då blir det extra roligt. Café Kanel har blivit som en del i vardagen för många, säger Jens Näslund.