Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Niklas Jonasson

Fördubblad kapacitet: SAS utökar flygtrafiken på Skellefteå Airport

NYHETER SAS har beslutat att utöka trafiken till och från Skellefteå Airport. Det skriver flygplatsen i ett pressmeddelande.

Annons

Sedan bolaget startade om trafiken har flygningarna utförts i en slingning med Luleå, men från och med den 1 juli kommer SAS att trafikera Skellefteå Airport med en egen flyglinje. Det innebär att kapaciteten fördubblas jämfört med tidigare.

– Även om vi befinner oss i en pandemi så finns det behov av nödvändiga resor och transporter, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg i pressmeddelandet.

– Skellefteå befinner sig i en expansiv fas och då är flygkommunikationerna viktiga. Sedan SAS återetablerade verksamheten har resandet ökat och vi förväntar oss ytterligare ökning nu när reserestriktionerna har lättats, fortsätter han.

Annons

Ett återhämtat resande

Med start den 1 juli kommer SAS att ha en daglig avgång till och från Skellefteå, alla dagar i veckan. Enligt Robert Lindberg finns det en stor och viktig marknad här.

– Som dessutom ligger i en region där det sker betydande investeringar. Resandet från och till Skellefteå har den senaste tiden visat sig återhämtas på ett positivt sätt vilket möjliggör en utökning, fortsätter han i pressmeddelandet.

Sedan början av coronautbrottet har SAS infört ett antal åtgärder för att garantera alla passagerares säkerhet och välmående ombord. Det innebär bland annat att passagerare ska bära ansiktsskydd vid flygningar. Mer om det går att läsa här.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Airport
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons