Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Skellefteå ska visa vägen inom digitalisering i äldreomsorgen

NYHETER Skellefteå kommun har utsetts av SKR till en av tio kommuner som ska vara med och stärka äldreomsorgens digitalisering. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

I februari gjorde regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) en överenskommelse om äldreomsorg. Syftet är att ge kommuner och regioner bättre förutsättningar för verksamhetsutveckling med digitalisering.

– Det känns roligt och viktigt att vi tillsammans med SKR ska vara med och lära och stötta andra kommuner med kunskap om digitala tjänster och välfärdsteknik, säger Skellefteås kommundirektör Kristina Sundin Jonsson i pressmeddelandet.

Det känns roligt och viktigt.

Överenskommelsen är treårig och gäller för åren 2020–2022. Under 2020 omfattar den totalt 200 miljoner kronor, skriver Skellefteå kommun.

Annons

Kompletterar varandra

De tio kommunerna som utsetts av SKR ska ha kommit längre i att implementera digitala lösningar i äldreomsorgen. De ska även komplettera varandra när det gäller styrkeområden, geografi och kommunstorlek.

– Det här ger oss en möjlighet att vara med och fortsätta utveckla nya vardagsnära arbetssätt med hjälp av teknikens möjligheter och ge individer nya möjligheter att leva livet bäst möjligt, säger Ejja Häman Aktell, vård- och omsorgschef i Skellefteå.

De utsedda modellkommunerna är Borås, Eskilstuna, Grästorp, Kalmar, Karlstad, Kramfors, Lund, Skellefteå, Uddevalla och Övertorneå.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons