Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Daniel Eriksson / Henson

Skellefteå buss gör fler förändringar på grund av pandemin – bygger om 28 bussar

NYHETER Skellefteå buss vidtar ytterligare åtgärder som ska stärka tryggheten och tillgängligheten i verksamheten med anledning av coronaviruset.

Annons

Skellefteå buss har under våren etappvis gjort förändringar för att kollektivtrafiken ska fortsätta att vara trygg och tillgänglig även i en tid när coronaviruset sprids, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi gör vad vi kan för att minska riskerna för smittspridning. En god arbetsmiljö för våra chaufförer är viktigt, liksom att vi håller en hög servicenivå för våra resenärer, säger Marie Larsson.

28 bussar byggs om

I torsdags stängde Skellefteå buss framdörren vid påstigning för att undvika närkontakt mellan chaufförer och resenärer.

Annons

Den temporära åtgärden följs nu upp av att Skellefteå buss från och med idag torsdag och under en tvåveckorsperiod framåt kommer att implementera en förändrad betallösning i 28 bussar som går i stadstrafiken.

Bussarna byggs om så att biljettmaskiner och validatorer hamnar nära den främre entrédörren. Efter att resenärer köpt biljett eller validerat sitt kort görs sedan påstigning via dörren i bussens mitt. Det ökar möjligheterna att hålla avstånd.

– Vi har haft konstruktiva förhandlingar med fackförbundet Kommunal och lyssnat på deras önskemål. Det har även varit ett fint engagemang bland våra medarbetare och kloka förslag på lösningar har kommit därifrån, säger Marie Larsson.

– Det är positivt att företagsledningen tar till sig våra synpunkter och vill lösa frågor i samverkan. Utifrån våra olika perspektiv och erfarenheter kan vi tillsammans skapa en kollektivtrafik som fungerar i svåra tider såväl som i framtiden, säger busschauffören Kerstin Lindqvist.

Annons

Bussar i stadstrafik

Satsningen görs tills vidare i bussarna som går i stadstrafiken.

– Efter några veckor ska vi utvärdera satsningen med alla berörda och lyssna på resenärerna. Våra kunder är i fokus för oss och vi vädjar till resenärerna att helst köpa biljetter i förväg. Kunderna kan använda sina befintliga busskort och appen som tidigare även när vi flyttar platsen för betalning. Vi ser även över hur vi kan utveckla erbjudandet med fler förenklade digitala lösningar som kan underlätta kollektivt resande, säger Marie Larsson.

Åtgärder som Skellefteå buss gjort för att hantera coronaviruset

  • 13 mars: Utökad städning av lokaler och bussar.
  • 23 mars: Extra städning av bussar ute på linjesträckningarna.
  • 24 mars: Tvättservetter till chaufförer.
  • 2 april: Mindre trängsel i bussarna genom att turtätheten behålls. Förstärkningsbussar på peaktider fortsätter att gå.
  • 14 april: Tillhandahållande av visir och handskar till chaufförer.
  • 30 april: Framdörrarna på bussarna stängs tillfälligt.
  • 7 maj: Ny betallösning införs vid framdörren i 28 stadsbussar.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå buss
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons