Annons
Baserat på pressmeddelande
Flygbild över Skellefteå. Foto: Skebo

Skebo förvärvar 500 nya lägenheter: ”Ett fint tillskott av bostäder”

BOSTAD Skebo förvärvar tre kvarter med totalt 500 lägenheter. Det gäller fastigheter i kvarteren Frigg, Balder samt Lejongapet på Getberget i centrala Skellefteå – och köpesumman är cirka 900 miljoner kronor. Det skriver Skebo i ett pressmeddelande.

Annons

Skebo har tecknat avtal med säljaren Lindbäcks Fastigheter AB. Affären genomförs så länge Lindbäcks styrelse och Skellefteås kommunfullmäktige godkänner den.

– Skellefteå expanderar och det här förvärvet är ett krafttag från Skebos sida. Som ledande samhällsbyggare vill vi fortsätta att ligga i framkant med att utveckla Skellefteås bostadsförsörjning, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

Lägenheterna kommer att erbjudas till personer i Skebos bostadskö. Köpeskillingen på cirka 900 miljoner kronor ska utbetalas när hyresgästerna kan flytta in.

Bostadsbolaget har en förhoppning om att all inflyttning ska vara gjord senast 2024.

Annons

– Det är en satsning som ger ett fint tillskott av bostäder i Skellefteå. Vi kommer samtidigt att fortsätta bygga ännu fler bostäder på olika områden för att möta den stora efterfrågan som finns på hyresrätter i och med Northvolts etablering och andra etableringar, säger Skebos vd Åsa Andersson i pressmeddelandet.

Hon berättar att de tänker återkomma med mer fördjupad information framöver.

– Det här är en stor bostadssatsning som ligger i tiden. Nya lägenheter, byggda i trä, tillförs på attraktiva områden, fortsätter vd Åsa Andersson.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons