Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Ny lösning på boenden: Anhöriga ska kunna träffa sina nära och kära

NYHETER Nu gör Skellefteå kommun sina vård- och omsorgsboenden åter tillgängliga för besökare. "Tack vare plexiglasskärmar monterade utomhus kan de boende träffa sina närstående utan risk", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Med anledning av coronapandemin råder det besöksförbud på vård- och omsorgsboendena i landet – men förbudet gäller inomhusmiljöer. Kommunen påpekar att smittorisken är lägre utomhus och att samma restriktioner inte gäller där.

Därför har kommunens vård- och omsorgsavdelning beslutat att boendena ska kunna sätta upp plexiglasväggar utomhus. Tanken är att väggarna, som spänns fast över ett bord, ska eliminera eventuell risk för smitta mellan boende och besökare.

”Därmed blir besök åter möjligt vid boendena”, skriver Skellefteå kommun.

Annons

”Det har vi längtat efter”

De senaste veckorna ska liknande lösningar ha testats på andra boenden i landet.

I Skellefteå kommun ska lösningen med plexiglasen erbjudas alla 20 vård- och omsorgsboenden. De ska sedan upprätta egna rutiner för hur besöken ska gå till.

– Vi ser fram emot många kära återseenden och härliga möten på vård- och omsorgsboendena i vår och sommar. Det har vi längtat efter, säger Skellefteå kommuns vård- och omsorgschef Ejja Häman Aktell i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons