Annons
Sponsrad artikel
Markus Lundmark på Alimak. Foto: Patrick Degerman

Möjligheter för vidareutbildning genom flexibla utbildningar

ANNONS Yrkeshögskolan har målsättningen att skapa flexibla och branschanpassade utbildningar för vidareutbildning och spetskompetens.

Calle Lundahl, utbildningsutvecklare vid YH Skellefteå, berättar att målet är att det ska finnas möjlighet att vidare-utbilda sig inom skolans teknikerutbildningar för den som redan har erfarenhet från teknik och tillverkning, men som kan behöva ytterligare spetskurser.

– En tekniker med yrkeserfarenhet kan dessutom få en yrkeshögskoleexamen genom att läsa fristående kurser och tillgodoräkna sig de övriga kurserna på grund av sina tidigare kunskaper och kompetenser, säger han.

Möter behovet

Eftersom varslen ökat kraftigt inom många branscher har regeringen också tillfört pengar för att öka antalet platser inom yrkeshögskolan. För att möta behovet av fler platser och flexibla utbildningsformer kommer därför utbildningen Produktionstekniker Automatiserade tillverkningsprocesser att bli en distansutbildning redan i höst.

– Det ska förhoppningsvis ge fler sökande från hela landet men det ger även bättre förutsättningar för företagen att vidareutbilda sin personal, säger Marie Lundmark, utbildningsledare.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons