Annons
Så här såg det ut i Munkviken under ett tidigare år. Foto: Arkivbild

Föreslår att beslut ändras: Hopp kan finnas för kollot i Munkviken

NYHETER Individ- och familjeomsorgen föreslår att beslutet om att inte anordna något sommarkollo i Munkviken ska ändras.

Annons

Socialnämnden fattade beslutet att ställa in kollot med hänvisning till risken för smittspridning – men för en vecka sedan meddelade Folkhälsomyndigheten att koloniverksamhet kan genomföras, så länge det anordnas lokalt.

Individ- och familjeomsorgen (IFO) har varit i kontakt med lägergården i Munkviken, som meddelat att det går att genomföra kollot utifrån rådande rekommendationer.

Därför har IFO föreslagit att socialnämnden ska ändra sitt beslut.

– Sommaren är den tid på året då barn i ekonomiskt utsatta familjer tydligast ser skillnaden på sin tillvaro gentemot hur andra barn har det. De avgiftsfria sommarlovsaktiviteterna har därför en viktig funktion, skriver socialchef Staffan Näslund och Linda Larsson, avdelningschef på IFO, i en tjänsteskrivelse.

Annons

Drygt 300 ansökningar har kommit in till sommarens kollo i Munkviken. Förra sommaren deltog 60 barn under två perioder, vilket är planen även för i år.

– Det är viktigt för nämnden att även fortsättningsvis kunna erbjuda avgiftsfria sommarlovsaktiviteter både för de ungdomar som får sommarjobb och för de barn som får delta, skriver Staffan Näslund och Linda Larsson i skrivelsen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons