Annons
Gänget på Kåge Tunnbröd, med Catharina i mitten. Foto: Kåge Tunnbröd

Det klassiska brödet från Kåge har blivit internationellt: ”Jätteroligt”

NYHETER Kåge Tunnbröd har nu skickat sin första leverans till utlandet: "De vill ha det här lite speciella med hög kvalité."

Annons

För några veckor sedan kontaktades det glada gänget på Kåge Tunnbröd av en svensk kvinna i Schweiz. I dag har bageriet skickat iväg sin första export: två fulla pallar, ungefär 300 kilo bröd – och kvinnan i Schweiz har redan uttryckt intresse för mer.

– Hon har massor av underleverantörer som hon ska åka runt och lämna brödet till, så det kommer att finnas i flera butiker. Vi har kämpat på ganska bra de senaste två veckorna för att fylla ordern, berättar Catharina Rutemark vid Kåge Tunnbröd.

Kommer att finnas i flera butiker.

I leveransen ingår bland annat 720 påsar med tunnbrödschips (friterat ljusugnsbröd) och Catharina berättar att mottagarna i Schweiz säljer ganska exklusiva varor.

– De vill ha det här lite speciella med hög kvalité, så det passar oss ganska bra.

Annons

Ska även mätta munnar i Frankrike

Kåge Tunnbröd har mer än en internationell affär på gång. De har även varit i kontakt med en svensk kvinna som bor i Paris, som har en butik med typiskt svenska varor.

– Så det finns en efterfrågan. Det är jätteroligt att få bli ett namn som känns igen, även utanför Sverige. Vi kanske kan sätta Kåge på kartan lite grann, säger Catharina.

Kan sätta Kåge på kartan lite grann.

Leveransen till Frankrike har skjutits upp tills vidare, med anledning av pandemin.

Hur har ni påverkats av coronan?

– Vi är naturligtvis drabbade som alla andra, samtidigt har kunderna verkligen backat upp oss. Det märks att de vill att bageriet ska få finnas kvar, säger Catharina glatt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons