Annons
Nordisk Zoomfest drar igång klockan 19.00 på fredag den 15 maj. Foto: Pressbild

Anordnar digital musik- och berättarkväll: ”Vill helt enkelt skapa nya mötesplatser”

KULTUR Tillsammans med nordiska kollegor bjuder Nordiskt Berättarcentrum in till en digital helkväll med berättelser, musik och inbjudna gäster. "Nordisk Zoomfest" anordnas nu på fredag.

Annons

Zoom är ett verktyg som kan användas för digitala möten med många deltagare.

Malin Åberg, som arbetar med att utveckla gränsöverskridande berättarsamverkan vid Nordiskt Berättarcentrum, förklarar att tanken med Nordisk Zoomfest är tvådelad. Både att hitta nya sätt att samarbeta och att skapa underhållande ”karantänkultur”.

– Vi vill helt enkelt skapa nya mötesplatser för berättarkraft och lyssnarglädje. Vi får dessutom tillfälle att jobba tillsammans med fantastiska berättarvänner, säger hon.

Annons

De andra berättarorganisationerna som arrangerar detta är finska Österbottens Berättarcentrum GLÖD, danska BestTellers och norska Fortellerkafé Oslo.

En chans att träffa nya människor

Kvällen leds av Lina Teir från GLÖD. Förutom att ta del av berättelser och musik ska deltagarna kunna träffa nya människor och dela med sig om sig själva.

”Ta på dig nåt du känner dig fin i, häll upp nåt gott i glaset och logga in på Zoom. Där väntar människor som är redo att mötas över landsgränserna och bli underhållna på de nordiska språken”, skriver Västerbottensteatern i ett pressmeddelande.

Annons

Inbjudna gäster är Saga Eserstam (sångerska/berättare) och Hans Ericsson (musiker) från Sverige, finska Ksenia Timoshenko (skådespelare/artist), norska Jess Ullevålseter (konstnär/musiker) samt Claus Høxbroe (konstnär) från Danmark.

Alla är välkomna att delta men föranmälan krävs. Det kan göras till Malin Åberg. I samband med det ska deltagarna delges en länk till mötesplattformen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons