Annons

Person fick råd om att avvakta – hittades avliden nästa morgon

VÅRD En person med obehagskänsla i bröstet fick en uppmaning om att avvakta. Senare hittades hen avliden i hjärtinfarkt.

Annons

Händelsen har anmälts enligt lex Maria. I anmälan skriver Region Västerbotten att personens smärtor ska ha startat i samband med tungt fysiskt arbete.

Smärtorna ska ha gått över när personen vilade, men flammat upp igen vid minsta ansträngning. Samma dag kontaktade hen sjukvårdsrådgivningen, som gav rådet att avvakta. Personen uppmanades samtidigt kontakta 112 om besvären blev värre eller inte gick över med smärtstillande tabletter. Nästa morgon hittades hen avliden.

– Det går inte uttala sig om hur utfallet skulle blivit om personen fått annat råd, skriver Region Västerbotten, som har utrett fallet och tagit fram åtgärder för att minska risken för upprepning, i anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons