Annons
Jörgen och Shervin tänker bland annat satsa på uteserveringen. Foto: Pixabay

Maskinföraren – en av de som ska driva Hamncaféet i Kåge: ”Halkade in på det jag drömt om”

NYHETER I sommar ska en maskinförare och en restaurangägare driva Hamncaféet i Kåge tillsammans. Det blev klart på onsdagen.

Annons

I mars berättade Megafonen att Kåge Båtklubb skulle ta över kaféets inventarier och om deras förhoppning att hitta arrendatorer inför sommarsäsongen. Sagt och gjort.

– Vi skrev på papperna i går, berättar Kågebon Jörgen Westerlund.

Han tar över Hamncaféet i Kåge tillsammans med Shervin Ahmadzadeh, som driver restaurang Valentino sedan tidigare. Jörgen är maskinförare på Rönnskärsverken.

– Som är väldigt matintresserad. Jag har alltid drömt om att driva en restaurang, men jag har inte velat göra det själv. Shervin har följt mig på Instagram och tog kontakt, så jag halkade som in på det jag har drömt om på ett bananskal, berättar Jörgen glatt.

Annons

Börjar jobba på måndag

Skellefteå kommun har presenterat flera åtgärder för att stötta lokala aktörer genom den nuvarande situationen. Exempelvis har säsongen för uteserveringar förlängts.

Vi får se vart det hamnar.

Det är någonting som Jörgen och Shervin tänker ta vara på. Redan på måndag ska uteservering vid Hamcaféet i Kåge börja byggas ut, berättar Jörgen.

– Man ska kunna ha tak över huvudet och sådär. Vi får se vart det hamnar.

Har ni tänkt göra någon särskild förändring i utbudet?

– Den stora nyheten är att vi även ska ha pizza där, men vi kommer inte att ha samma jätteutbud som på Valentino. Det blir fem-sex stycken kanske, säger Jörgen.

Annons

Det blir mestadels han som ska stå i kaféet, tillsammans med några anställda. Jörgen ser fram emot sommaren och berättar att Hamncaféet i Kåge är väldigt uppskattat.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons