Annons
Sponsrad artikel
  • Johan Hammarbäck, Cecilia Hedlund, Frida Viksten och Niklas Hammarbäck.
  • Frida Viksten och Cecilia Hedlund på WSP i Skellefteå.
  • Frida Viksten har varit med och ritat upp gårdsplanerna till flera förskolor som byggs i Skellefteå.
  • Sammanhållningen på WSP i Skellefteå är god, med både aktivitetsförening och trivselgrupp
  • Den nya förskolan på Mobacken är ett av de projekt som WSP varit med och bidragit till.
  • Den nya förskolan på Mobacken är ett av de projekt som WSP varit med och bidragit till.

WSP lockar hemvändare till Skellefteå: ”Alltid intresserade av duktiga människor”

ANNONS På WSP i Skellefteå jobbar över 70 personer – varav många är hemvändare efter studier och arbete i andra städer. “Det är en väldigt välkomnande kultur här”, säger Frida Viksten.

WSP är ett teknikkonsultbolag inom samhällsbyggnadssektorn som finns representerat i alla världsdelar med över 49 500 medarbetare globalt. De har kontor i de flesta av Sveriges städer – och Skellefteå är inget undantag.

– Här i Skellefteå är vi fler än 70 personer som jobbar med allt från att planera, projektera, designa och projektleda olika uppdrag inom samhällsbyggnad. Det kan innebära projekt inom till exempel infrastruktur, fastigheter, hållbarhet, energi och urban utveckling, säger Frida Viksten som själv vände hem till Skellefteå efter en tid i Uppsala.

– Det är lätt att tänka att alla de roliga jobben finns i de stora städerna, men även i Skellefteå byggs det spännande saker och här finns både små och stora uppdrag.

Landskapsarkitekt

Frida jobbar som landskapsarkitekt och har bland annat varit med och ritat upp gårdsplanerna till flera förskolor som byggs i Skellefteå.

– Det är häftigt att få vara med från tomtutredning och skisser till att se det färdiga resultatet, säger hon.

Frida Viksten och Cecilia Hedlund på WSP i Skellefteå.

Fridas kollega Cecilia Hedlund jobbar inom samma område, men som uppdragsledare.

– Det innebär att jag planerar och samordnar de projekt vi har inom mark och infrastruktur, säger Cecilia.

Hon har jobbat nio år på WSP i Skellefteå.

– Jag visste inte när jag började att jag skulle bli kvar så här länge, men jag trivs så bra att det inte finns någon anledning att se sig om efter andra jobb, säger hon.

Att hon trivs beror delvis på att det finns goda möjligheter till att få ta mer ansvar och avancera inom företaget, och dels för att sammanhållningen bland kollegorna är stark.

Kan handla om allt från yoga, ishockey och bowling till att äta middag tillsammans.

– Det finns både en aktivitetsförening och en trivselgrupp som hittar på saker. Det kan handla om allt från yoga, ishockey och bowling till att äta middag tillsammans. Det tillför mycket till stämningen på kontoret, säger Cecilia.

Hem till Skellefteå

Ytterligare två hemvändare på Skellefteåkontoret är bröderna Johan och Niklas Hammarbäck. De båda studerade i Luleå innan de via omvägar hamnade på WSP i Stockholm – och sedan hem till Skellefteå.

– Jag och min sambo ville testa på Stockholm, men efter två år kände vi oss klara med det och började titta på Skellefteå igen, berättar Johan som är utbildad inom byggnadskonstruktion.

– Vi tar fram, planerar, beräknar och gör ritningar av den tänkta stommen för till exempel en byggnad. Detta genom att ta hänsyn till yttre faktorer som snö, vind med mera.

Den nya förskolan på Mobacken är ett av de projekt som WSP varit med och bidragit till.

Bra sammanhållning

Att byta ut Stockholmskontoret mot det relativt lilla kontoret i Skellefteå har han inte sett som någon nackdel.

– Nej, tvärtom tycker jag att det blir bättre sammanhållning på ett mindre kontor.

Johans bror Niklas, som jobbar med geoteknik, vände hem till Skellefteåkontoret så sent som för ett år sedan.

– Jag har hunnit med att jobba i Skellefteå ett tag, flytta till Stockholm, och sedan flytta hem igen. Hela tiden har jag dock behållit min anställning på WSP vilket är ett smidigt upplägg för mig som arbetstagare, och det visar på att företaget gärna behåller kompetens även om till exempel bostadsort förändras, säger Niklas.

Sammanhållningen på WSP i Skellefteå är god, med både aktivitetsförening och trivselgrupp

Varken Johan eller Niklas saknar arbetsuppgifterna i Stockholm, utan ser hellre flera fördelar med att jobba i Skellefteå.

– Det har aldrig byggts så mycket spännande saker som det gör i Skellefteå just nu, och WSP är med i de allra flesta av dessa projekt. Just att Skellefteå är en lite mindre stad gör dessutom att arbetsuppgifterna blir mer varierande, säger Niklas.

”Bör höra av sig till oss”

För den som vill jobba på WSP finns flera vägar att gå. En är att som student göra sitt exjobb på företaget – eller att helt enkelt göra en spontanansökan.

– Vi har varit duktiga på att locka till oss unga personer som utbildat sig och velat flytta hemåt, och det vill vi fortsätta att vara, säger Frida.

Varit duktiga på att locka till oss unga personer som utbildat sig och velat flytta hemåt.

Hos WSP kan man få anställning med flera olika utbildningsbakgrunder.

– Vi är alltid intresserade av duktiga människor och om du känner någon som börjat snegla mot Skellefteå bör de höra av sig till oss för att se vilka möjligheter som finns, säger Frida.

Globalt bolag med lokal anknytning

Affärsområden på Skellefteå-kontoret: Byggprojektering, Management, Samhällsbyggnad, Systems, Bro och vattenbyggnad, Environmental.

Olika tjänster som ryms inom de olika affärsområdena: Byggprojektering, geoteknik, landskapsarkitektur, markprojektering, el och vvs, byggledning, besiktningar, bergteknik, brobyggnad, mätteknik, energi, process, miljötjänster.

Urval av pågående projekt i Skellefteå där WSP medverkar: Kulturhuset Sara, Kvarteret Svalan på Strömsör, Lakverket på Rönnskär, Floraskolan, Northvolts batterifabrik samt ett antal nya förskolor.

Är du intresserad av att jobba hos WSP? Läs mer på wsp.com

Se mer på Instagram: @wspskelleftea

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från WSP i Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons