Annons

Händer i helgen 6-8/3: "Sportlovsaktiviteter, skotercross och Bastuklubben"

NÖJE Här hittar du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

Fredag 6/3

Västerbottensteatern: All you need is Beatles. Historien om hur dessa fyra unga män erövrade världen är vida känd. Desto mindre vet vi om mödrarna, flickvännerna och fruarna som på nära håll fick uppleva framgångarna med allt vad det innebar. I musikprogrammet All You Need Is Beatles närmar vi oss kvinnorna i kulisserna som kanske gjorde det hela möjligt. Saga och Hans tolkar The Beatles musikskatt på ett personligt och känslosamt sätt där ingen lämnas oberörd. Manus/sångerska: Saga Eserstam. Musiker: Hans Ericsson.

Exploratoriet: Sportlovsöppet alla dagar 11.00 – 16.00. Teknik och naturvetenskap för hela familjen.

Stadsbiblioteket: FIFA-turnering med lag 11.00. För dig som är 8-12 år. Drop-in i mån av plats.

Forskarrum Nordanå: En spännande skattjakt under sportlovet! Blir det just du som öppnar skatten? Sök kluriga ledtrådar och listiga spår i Forskarrum Nordanå! För alla barn i vuxens sällskap.
Nordanåteatern: Jack & Brolle sjunger Cornelis. Den låtskatt som han Cornelis Vreeswijk lämnade efter sig har visat sig leva vidare från generation till generation, och många av hans låtar är mer aktuella än någonsin.

Västerbottensteatern: Klassikern Tre Systrar visas på Västerbottensteatern fredag och lördag denna helg.

Tacobar: Melloquiz på Tacobar i Skellefteå. Startar 20.00.

Rustique: Nattklubb, 30+. DJ: Fredrik Stenlund, Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.
Texas Longhorn, Bryggargatans bar, Tacobar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

Lördag 7/3

Stadsbiblioteket: I samband med kvinnodagen den 8 mars har Skellefteå konsthall bjudit in konstnären Sonia Hedstrand (Stockholm) som kommer att föreläsa om hur arbetet i Sverige med #metoo och #konstnärlig frihet gick till, vad det ledde till och hur arbetet ser ut idag. Erfarenheter av feministisk aktivism och hur den sett ut i olika tider kommer också att lyftas liksom fördelar och nackdelar med det digitala osv.  Fri entré. Arr: Skellefteå konsthall

Din Fest Campus: Pianisten Göran Strandberg spelar musik av Bill Evans, Jan Johansson, Thelonius Monk m.fl. Svante Söderqvist – bas, Peter Danemo – trummor.
Museum Anna Norlander: Museum Anna Nordlander hälsar välkommen till en dag i Annas anda. Tillsammans med inbjudna föreläsare samtalar vi om olika teman från boken Skrif om vad du målar – Breven från Anna Nordlander till Kerstin Cardon 1869–1879. Eventet tar plats i Hörsalen, Nordanå.

Bygdsiljum: Bygdsiljum körs första kvalet i Sverige Cupen i skotercross 7 mars. Start 09.00. Sverige cup. Barn under 12 år gratis.

Västerbottensteatern: Klassikern Tre Systrar visas på Västerbottensteatern fredag och lördag denna helg.

Verandan: Nattklubb, 20+. Öppet till 02.00.

Rustique: Nattklubb, 23+, DJ: Tobias Norrfors. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.
O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

Söndag 8/3

Västerbottensteatern: Bastuklubben. Nu har vi möjlighet att sitta utanför dambastun för att tjuvkika, tjuvlyssna och uppleva de samtal, beteenden och förhållningssätt som olika kvinnors kroppar, tankar och erfarenheter berättar. Föreställningen Bastuklubben är en del av Ögonblicksteaterns hudnära projekt med samma namn som undersöker systerskap och förtrolighet utifrån dambastun som rum och sammanhang. Spelas utomhus på Bryggarbacken. Åldersgräns: 15 år.

Folkparken: Säg Tigerjakten, Fader Abraham. Klappa händerna och alla vet vad det handlar om. Mora Träsk är lika roligt för dem som upplevde Träsket på 80-talet som för deras barn idag. En barn- och familjeattraktion som vet hur man sätter fart på publiken. Gör som Träsket – rör på fläsket!

Hallen, Nordanå: FEM FEST – feministisk festival. Gemensamt är ett intresse för identitet och hur den formas hos en som person. I det här sammanhanget är positionen kvinna en utgångspunkt i skapandet. Vilket också har betydelse för samtalet kring de olika konstnärskapen och för konsten som visas under arrangemanget. Välkomna på en eftermiddag av samtal med inspiration av fem konstnärers uttryck! Konfrencier: Theresa Eriksson. Arr: Skellefteå kommun

Forskarrum Nordanå: En spännande skattjakt under sportlovet! Blir det just du som öppnar skatten? Sök kluriga ledtrådar och listiga spår i Forskarrum Nordanå! För alla barn i vuxens sällskap.

Bishop Arms: Pubquiz på Bishops från 19.00. Varje söndag fram till 14:e juni har du chans att gnugga geniknölarna tillsammans med dina lagmedlemmar.

Stackgrönnan: Vinterbad i Skellefteå mellan 13-15 på söndagar.
Denna lista är inte nödvändigtvis komplett. Vi reserverar oss för eventuella fel.

För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons