Annons
Foto: Pixabay

Distansundervisning för Skellefteås gymnasieskolor från och med måndag

SAMHÄLLE "Eftersom vi inte har någon känd smittspridning i Skellefteå kommun har vi beslutat att inte stänga några skolor i morgon", säger Anders Bergström, chef för förvaltningen för utbildning och arbetsmarknad.

Annons

På tisdagsförmiddagen kom rekommendationen från Folkhälsomyndigheten och regeringen att all undervisning på gymnasier och högskolor, yrkeshögskolor och Komvux bör bedrivas på distans.

Distans- och fjärrundervisning

I Skellefteå kommer gymnasiet och Vux dock att övergå till distansundervisning först på måndag.

– Eftersom vi inte har någon känd smittspridning i Skellefteå kommun har vi beslutat att inte stänga några skolor i morgon. Resten av veckan kommer vi att arbeta med planering för distans- och fjärrundervisning för gymnasieskolor och Vux som inleds på måndag, säger Anders Bergström i ett pressmeddelande.

Vi följer noga utvecklingen och arbetar i samverkan med regionen och myndigheterna.

Skellefteå kommun följer rekommendationerna från Region Västerbottens smittskyddsenhet, enligt pressmeddelandet.

– Vi har ingen aktuell smittspridning i Skellefteå just nu men vi följer noga utvecklingen och arbetar i samverkan med regionen och myndigheterna. Vi är redo för snabba omställningar och har en god beredskap i hela kommunen, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör.

Gäller ej grundskolan

Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten gäller från gymnasiet och uppåt eftersom dessa grupper inte behöver omsorg på samma sätt som barn i grund- och förskola, enligt pressmeddelandet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons