Annons

Medlefors gör jättesatsning – bygger om restaurangen och en helt ny lounge

MAT En stor ombyggnation väntar på Medlefors. “Skellefteå växer och det vill vi också göra”, säger Maria Vikström, restaurangchef.

Annons

En rad stora förändringar kommer att ske på Medlefors det kommande halvåret. Bland annat ska en helt ny lounge byggas på de 125 kvadratmeterna där biblioteket idag ligger.

– Den här loungen kommer att ha flera funktioner. Dels ska den fungera som en mötesplats för alla som vistas på Medlefors, men även ge en mer inbjudande entré till vår restaurang, säger Maria Vikström, restaurangchef.

Biblioteket kommer i sin tur att flyttas till en annan lokal i huset där den får nytt liv.

– Biblioteket ska självklart finnas kvar, men just i entrén kommer den nya loungen att ge ett mervärde för alla – i allt från frukostmöten och kulturevenemang till spontana möten mellan skolelever, konferens- och hotellgäster, säger hon.

Annons

Väl inne i restaurangen kommer stora ombyggnationer att ske. Bland annat ska en ny bar byggas och inredningen uppdateras.

– Vi ska skapa en bistroliknande miljö som utstrålar hemmakänsla. Vi vill att alla – från konferens- och hotellgäster till Skelleftebor och elever – ska trivas här, säger Maria.

Hållbarhet

Restaurangen kommer alltså att få ett helt nytt utseende, men utan att för den skull behöva köpa in nya möbler överallt.

– Det finns enormt många designmöbler i det här huset och vi kommer att restaurera och återanvända det vi kan. Det går bra ihop med det hållbarhetstänk som genomsyrar hela vår verksamhet, säger Maria och fortsätter:

– Vi går även igenom allt från flöden, känslan och placering av bord för att skapa en ny restaurangupplevelse samtidigt som det blir lättare för vår personal att arbeta.

Vad gäller maten ska även den få sig ett lyft.

– Redan idag är vår mat känd för att vara riktigt god, men det finns alltid saker att förbättra och bland annat kommer vi att satsa mer på dryck, säger Maria.

Annons

Klart i september

Utöver detta görs en omfattande renovering av köket.

– Det nuvarande är byggt på 50-talet och det märks att det inte är anpassat för dagens verksamhet. Här kommer vi att ta in nya maskiner, slå ut väggar och anpassa ett bättre arbetsflöde. Det kanske inte kommer att vara synligt för gästen – men för våra medarbetare kommer det att göra stor skillnad vilket indirekt kommer att vara positivt för de som äter här, säger Maria.

Arbetet i köket kommer att påbörjas inom kort, men den största delen av ombyggnationerna ska ske efter den 1 juni då köket och restaurangen flyttar till en temporär plats.

– Ambitionen är att hela ombyggnationerna ska vara klara i september. Då blir det en invigning som vi verkligen ser fram emot, säger Maria.

Detta är en artikel ur nya
Megafonentidningen:

Nya numret av Megafonen delas ut till alla hushåll och företag i Skellefteå kommun under onsdagen den 26/2. Tidningen går också att läsa på Megafonen.nu och via tidningsställ på utvalda platser i centrum. Missa inte det!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons