Annons

De ska skapa Skellefteås största julshow: ”Det kommer att blir något alldeles extra”

NÖJE Än är det länge kvar till jul – men redan nu står det klart att en ny stor julshow ska inta Folkparken i november och december.

Annons

Claes Kågström är ett känt ansikte från partybandet Hat Over Hills som spelat på klubbar, festivaler och fjällorter de senaste tio åren. Sedan en tid tillbaka arbetar han även på eventföretaget Sabina Consulting som producent – och nu har de ett nytt stort projekt på gång.

– Vi har spelat på många stora anläggningar i Sverige men nu vill vi göra något alldeles extra här på hemmaplan, säger Claes som tog idén om en stor julshow till Folkparken redan hösten 2019.

– Vi visste att vi inte skulle spela lika mycket som vanligt med Hat Over Hills denna vinter, så då blev det möjligt att börja tänka på en julshow.

Stort leende

Att genomföra den redan förra julen var dock aldrig aktuellt.

– Nej, det här ska bli ett väl genomarbetat koncept, något utöver det vanliga. Allt från utsmyckning i lokalen med ljud, ljus och effekter till kvalitén på mat och underhållning. Den som besökt julshowen ska gå härifrån med ett stort leende på läpparna, säger Claes.

Annons

Från Folkparkens sida togs förslaget emot med öppna armar.

– Ja, Claes kom med den här idén i precis rätt tid. Vi har många stora firmafester hos oss, men skulle även vilja ha en återkommande publik julshow, säger Lina Björk Larsson på Folkparken.

WOW-effekt

Själva underhållningen kommer att bestå av mycket musik.

– Vi har sneglat mot “Så mycket bättre”-konceptet där vi kommer att bjuda på nya versioner av jullåtar och annat som passar in, men det är som sagt inte bara musiken som ska ska bidra till totalupplevelsen. Utsmyckningen kommer också att ge en wow-effekt, säger Claes.

Maten kommer Folkparkens kök att leverera.

– Det blir ett härligt julbord med traditionella lokala delikatesser, härlagade klassiker samt stor variation av grönsaker för att skapa den perfekta blandningen. Vi vill att det ska kännas juligt och fräscht, säger Lina.

Julshowerna kommer att äga rum under fredagar och lördagar fyra helger i november och december 2020.

Artikeln är en del av nya
numret av Megafonen – läs
hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons