Annons
  • Kristoffer Thylin, David Persson, Louise Elander Degerstedt och Fredrik Degersted ligger bakom Vaccin i Norr. Foto: Arkivbild

Hög efterfrågan på vaccinationstjänst: ”Konstigt att ingen öppnat en sådan verksamhet tidigare”

HÄLSA I slutet av förra året öppnade Skellefteås första vaccinationsbyrå Vaccin i Norr. Intresset för deras produkter har varit stort.

Annons

Idén till att öppna en vaccinationsbyrå i Skellefteå har specialistläkaren Fredrik Degerstedt haft en längre tid. Han kommer ursprungligen från staden, men har bott och jobbat i Stockholm de senaste åren.

– På somrarna brukar jag jobba några veckor på en vårdcentral i Skellefteå och jag har då märkt frustrationen både hos medborgarna som får vänta länge på vaccin, och hos personalen som inte har resurser att hinna med allt, berättar han för Megafonen.

Annons

När Fredrik och hans fru Louise Elander Degerstedt, som också är specialistläkare, valde att flytta hem till Skellefteå i somras så realiserades tanken på en vaccinationsbyrå.

– I Stockholm finns det liknande verksamheter i nästan varje närområde och det borde rimligen finnas en marknad för det även här, säger Fredrik som tillsammans med sin Louise, specialistsjuksköterskan Kristoffer Thylin och marknadsföringsansvarige David Persson öppnade Vaccin i Norr november 2019.

VACCIN OCH INTYG
I lokalen på Skeppargatan 17 erbjuder de sedan starten nästan alla typer av vaccin och intyg för till exempel körkort för högre behörighet och travkuskar.

– Det här är ett komplement till det ordinarie vaccinationsprogrammet som finns i Sverige, och hit kan den som vill ha en tid snabbt eller ta sitt vaccin på kvällstid komma, säger Louise.

Annons

Kvartetten driver företaget på sidan om sina ordinarie jobb, och till en början har de bara haft öppet enstaka kvällar och helgdagar.

– De tider vi haft öppet har trycket varit stort så vi ska prova med fler öppettider framöver, säger David.

Om intresset blir ännu större hoppas de kunna anställa en person på deltid för att utöka tiderna ytterligare.

– Vi har uppenbarligen hittat en tjänst som är efterfrågad bland Skellefteborna, säger David.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons