Annons
Solala uppträder i Skellefte på på lördagskvällen. Foto: Pressbild

Händer i helgen 31/1-2/2: ”Alvargalan, konserter och föreställningar”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå denna helg.

Annons

FREDAG 31/1

Folkparken: Alvargalan arrangeras av näringslivet i Skellefteåregionen genom den ideella föreningen Alvargalans vänner. Ikväll kommer flera Skellefteåföretagare att hyllas för insatser som är gjorda under 2019. Vem vinner till exempel Årets Profil och Årets Företag?

Tacobar: ikväll är det en ny chans att gnugga geniknölarna när det har blivit dags för ännu ett quiz. Kvällens tema: Gott & Blandat.

Rustique: Nattklubb, 35+. DJ: Adrian Karlin, Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

LÖRDAG 1/2

Nordanåteatern: Solala beskrivs som en av Sveriges mest självklara vokal powertrio. De har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta. Med sig som gästartist har dom körsångerskan Britta Bergström.

Folkets hus Skelleftehamn: Missa inte George Gershwins älskade folkopera Porgy and Bess som livesänds från Met den 1 februari. Denna ”folkopera”, som upphovsmännen beskrev den 1935, är historien om den handikappade tiggaren, Porgy (Eric Owens) och hans kärlek till narkomanen Bess (Angel Blue).

Verandan: Nattklubb, 20+, DJ Widmark. Öppet till 02.00.

Rustique: Nattklubb, 27+, DJ Rikard Nyström. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

SÖNDAG 2/2

Hallen, Nordanå: Dansföreställningen Animals suddar ut föreställningar om skiljaktigheter mellan människor och djur. Vild, otämjd och yster är bara några av de många ord som beskriver djurens sätt att vara. Koreografi: Jarkko Mandelin & Suvi Nieminen. Konstnärlig ledare: Kajza Rauhala. Dans: Dansväxthuset.

Nordanåteatern: ”Pappa, Make och Krigsförbrytare”. Efter succén Var är mitt hem är Danjin Malinovic tillbaka med ett nyskrivet drama baserat på intervjuer med en man dömd för krigsförbrytelser i forna Jugoslavien. Tillsammans med skådespelaren, sångaren och musikern Fikret Çeşmeli framför Danjin Malinovic med ord, sång och musik historien om hur en vanlig familjefar på grund av speciella omständigheter, byter liv och begår fruktansvärda brott.

Bishop Arms: Pubquiz på Bishops från 19.00. Varje söndag fram till 14:e juni har du chans att gnugga geniknölarna tillsammans med dina lagmedlemmar.

Stackgrönnan: Vinterbad i Skellefteå mellan 13-15 på söndagar.

Denna lista är inte nödvändigtvis komplett. Vi reserverar oss för eventuella fel.

För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons