Annons

Brasserikedjan Harrys vill etablera sig i Skellefteå: ”Vårt koncept verkar passa norrlänningarna”

MAT Kedjan Harrys har tagit sikte på Norrland för att starta fler restauranger där.

Annons

Harrys fokus ligger på att skapa mötesplatser med en avslappnad och välkomnande atmosfär där man kan titta in på ett glas vin eller få sig mat med tydlig svensk prägel.

Idag finns kedjan på ett 30-tal orter runt om i Sverige. De flesta ligger dock i södra delarna av landet – och den enda i norra delarna, Umeå, öppnade så sent som vintern 2018.

– Harrys i Umeå har mottagits väl och vi ser därför enorm potential att etablera oss på fler orter i norr, vårt koncept verkar passa norrlänningarna som hand i handske, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys i ett pressmeddelande.

Annons

I pressmeddelandet berättar kedjan även att de gjort en analys av orter i norra delen av Sverige och tittat på faktorer som befolkningsmängd, den lokala marknaden och hur stadskärnan ser ut idag.

Från det har de tagit fram en lista på elva städer, varav Skellefteå är en, där Harrys nu främst söker affärsdrivna franchisetagare med befintliga verksamheter att konvertera.

– Vi har tidigare inte haft tillräckligt stark lokal förankring. Därför har vi tagit in Anders ”Ford” Alfredsson som etableringskonsult i regionen. Med hans lokala kännedom och långa erfarenhet av marknaden, samt vårt starka koncept, kommer vi nu kunna lägga in en högre växel och hitta franchisetagare som är lika passionerade som oss, säger Fredrik Borén.

Annons

Anders Alfredsson har varit aktiv på Umeås restaurangscen de senaste 14 åren, där han bland annat drivit sportbar, italiensk restaurang och skandinavisk gastropub.

Harrys söker franchisetagare på följande orter:
– Boden
– Hudiksvall
– Härnösand
– Kiruna
– Luleå
– Piteå
– Skellefteå
– Sundsvall
– Åre
– Örnsköldsvik
– Östersund

Ambitionen är att öppna 2-3 nya restaurangen i dessa städer under 2020, skriver kedjan i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons