Annons

Lars Lindberg: ”Så blir sportåret 2020”

SPORT Lars Lindberg snabbspolar ett år framåt i tiden – och istället för att summera detta år leker han med tanken på hur nästa år kommer att sammanfattas.

Annons

***

Föreställ dig att du läser det här just innan julafton 2020. Skellefteås Northvolt-revolution har börjat märkas. Människor flödar in till staden. Motionssugna ingenjörer från hela världen har flyttat hit och butiker som Sportcity och Team Sportia har fått sig ett rejält uppsving.

Så även Korpenserien i innebandy. För alla vet att ingenjörer som fyllt 30+ gillar att leta nya skador genom att spela innebandy. Korpen får en revolution och kommunen får in arga brev från invånarna som inte kan förstå hur man ska kunna lösa hallbristen.

Padelhysterin har nått nya höjder. Hemma i stugorna suckas det och skakas på huvuden när hobby-padelspelare kommer hem med ytterligare ett nytt rack för att det som införskaffades förra veckan ”inte passade mitt spel”. Barnen önskar sig en ny leksak – men den idrottande föräldern får istället ett nytt racket.

Annons

Uppe i Skellefteå Kraft Arena har Fredrik Lindgrens tröja hissats till taket. På isen stod en nysnaggad, Arvidsjaurbördig, skridskofantast som flest gånger av alla spelare genom tiderna fått konstaterat av journalister vilken “otrolig skridskoåkning han hade”. Ur högtalarna spelas ledmotivet från Benny Hill. Fredrik gråter. Sedan återvänder han ut ur hallen, och får aldrig höra om sin fina skridskoåkning igen.

På isen bredvid honom stod Jimmie Ericsson. Hans comeback dröjde – men den kom. Jimmie Ericsson fick återvända till isen efter den besvärliga hälseneskadan tack vare rehabilitering av kroppen på innebandyplanen och i padelhallen. Jimmies tröja #21 kommer aldrig igen att bäras av en spelare i Skellefteå AIK, men ceremonin – den dröjer till 2021. Såklart.

På läktaren på sommarens fotbollsderbyn glider nära och kära runt och klagar på domaren. Det blir Morön som får jubla allt som oftast i damettan, förutom mot Myckle efter att undertecknad fört psykologiska krigsföring mot Moröns tränare Fredrik Asplund. Pressen av det blev för stor och Myckle fick jubla högst på Rickvalla.

Annons

Ute i sportvärlden har Alice Granstedt återvänt från äventyret i Alperna till Iksu och vunnit klubbens 937:e SM-guld i innebandy. I segerintervjun lovar hon att återvända till Skellefteå för att föra Skellefteå IBS tillbaka till eliten.

Robert Dahlgren har återvänt in i en racerbil, och vunnit en serie ingen riktigt vet namnet på. Andreas Ståhl har säkert gått någon ny match i en ring där man får puckla på varandra. Taekwondo-Elin Johansson har kvalificerat sig för Tokyo-OS och på vägen dit har hon rundsparkat ner en amerikanska, en japanska och någon från en liten del av Polen.

Årets julklapp 2020 blir såklart ett nytt knäskydd. För det är vad som säljer bäst i padelhallen. Och är det något vi vet, så är det att padel kommer styra världen 2020.

Lars Lindberg
Idrottstokig sportkommentator med rötterna i Myckle.

Krönikan publicerades i
senaste Megafonen – läs
hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons