Annons

Snart premiär för Skellefteås första Escape Room: ”Vi börjar med två rum, men det finns plats för upp till fem”

NÖJE En skadad hand har försenat premiärdatumet – men nu är Skellefteås första Escape Room på väg att förverkligas. “Vi hoppas kunna öppna innan jul”, säger Joakim Norström.

Annons

Mitt i centrum, en trappa ner under Akademibokhandeln, byggs det för fullt för att Houdinis Hideout ska bli klart för att ta emot sina första gäster.

Tanken var – som Megafonen berättade om innan sommaren – att allt skulle vara färdigställt tidigare denna höst, men det har blivit förseningar.

– Vi fick tillgång till lokalen den 1 augusti och eftersom vi bygger mycket själva så tar det tid. Dessutom har jag slitit av en sena i handen vilket inte direkt underlättar, berättar Joakim Norström och visar gipset som sträcker sig upp från handen och en bra bit på armen.

Annons

I källarlokalen börjar dock en del saker vara klara. En receptionsdisk finns på plats, toaletterna har fräschats upp och nya innerväggar har byggts för att möjliggöra de två första rummen som gästerna ska ta sig ut ur.

– Vi kommer att börja med två rum, men det finns plats för upp till fem så småningom, säger Joakim.

POPULÄRT KONCEPT
Konceptet Escape Room är något som blivit väldigt populärt runt om i Sverige och världen.

– Konceptet går ut på att du tillsammans med dina vänner blir instängda i ett rum och att ni på 60 minuter med hjälp av gåtor, ledtrådar och pussel ska ta er ut genom att lösa utmaningen, förklarar Joakim.

Målgruppen för den nya verksamheten är grupper på tre till sju personer från 15 år och uppåt.

– Det är kluriga saker som ska lösas för att lyckas med utmaningen, men det finns även hjälp att få ifall man kör fast. Då kan man efterfråga en ledtråd så får man lite hjälp framåt, säger han.

Annons

De två första rummen som nu byggs kommer att ha olika teman. Det ena utspelar sig i vilda västern, och det andra under andra världskriget.

– På det första går det ut på att du ska lyckas rymma från ett västernfängelse och få med dig stöldgodset. I det andra är du fast i ett gömställe där du måste hitta en bok med namn och ta den med dig innan ni blir upptäckta, säger Joakim som själv konstruerar banorna.

– Jag tycker det här med gåtor och klurigheter är riktigt roligt.

ÖPPNA INNAN JUL
Den nya tidsplanen är att verksamheten ska vara igång innan årets slut.

– Ja, vi hoppas öppna innan jul. Vi har fått jättemycket positiv respons på satsningen så det ska bli kul att börja ta emot de första gästerna, säger Joakim.

Det här är en artikel ur
senaste Megafonen – läs
hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons