Annons

360 Träningscenter gör jättesatsning på Morö Backe – utökar med mer än 1000 m2: “Efterfrågan ökar ständigt”

HÄLSA 360 Träningscenter utökar sin anläggning på Morö Backe för att göra plats för nya gruppträningssalar, lounge, större omklädningsrum och mer utrustning. “Det är ett expansivt område”, säger Patrik Nygren.

Annons

2016 öppnade 360 Träningscenter sitt första gym på Morö Backe. Det var då ett 510 kvadratmeter stort obemannat nyckelgym som kompletterade deras anläggning i centrum.

– Vi såg potential i området där många bor och arbetar, berättar Annie Fältman som äger och driver 360 tillsammans med Patrik Nygren.

Sedan öppningen har anläggningen på Morö Backe byggts ut med 178 kvadratmeter i början av 2019 – men nu väntar ytterligare expansion med över 1000 kvadratmeter.

– Intressenter för att träna här har svällt hela tiden. Många uppskattar den stora fria parkeringen och enkelheten det innebär, säger Patrik.

Annons

Northvolts fabrik i närheten är naturligtvis också en bidragande faktor till att satsningen görs nu.

– Ja, och förutom Northvolt finns det stora ytor för fler industrier som är på gång. Det är ett expansivt område, säger Patrik.

NY LOUNGE
På samma plan som dagens gym håller ett nytt rum på cirka 200 kvadratmeter att göras i ordning. Dit ska träningsmaskiner flyttas för att göra plats åt fler konditionsmaskiner, en lounge och större omklädningsrum i ytan innanför entrén.

En trappa upp finns ytterligare 800 kvadratmeter som kommer att delas upp i tre olika avdelningar.

– Den ena kommer att bli en stor klassisk gruppträningssal där vi kommer att ha 4-5 instruktörsledda pass per dag, men även ett digitalt system som gör att vi kan erbjuda gruppträning på tider som inte är lika eftertraktade. Det fungerar på så vis att gruppen tränar framför en skärm där en instruktör är inspelad. Det här har provats i många andra städer och är ett bra komplement, säger Annie.

FUNKTIONELL TRÄNING
Rum nummer två kommer att bli 250 kvadratmeter dedikerad till funktionell träning.

– Förutom en rejäl rigg, skivstänger och vikter blir det en stor mängd konditionsutrustning i form av assault bikes, skillmills, skiergs och roddmaskiner. Det här kommer bli en bra yta där vi kan träna grupper, föreningar och företag som vill ha funktionell träning, säger Patrik och fortsätter:

– Det kommer även att frigöra en del utrymme i våra gym där vi tidigare tvingats boka av tider i till exempel Bakfickan (nyckelgym i centrum) för detta.

Annons

I den tredje salen är tanken att en uppsättning av plate loaded Hammer Strength-maskiner ska placeras.

– Det är inte 100 procent bestämt än, men det lutar åt det, säger Annie.

TVÅ ETAPPER
Ombyggnationerna på nedre plan med lounge, utökad konditionsavdelning och större omklädningsrum ska stå klart redan vid årsskiftet om allt går enligt plan. Salarna en våning upp är preliminärt klara till den första april.

– Det här känns både roligt och spännande, säger Annie.

Gör det här att ni kommer lägga mindre fokus på anläggningen i centrum?

– Nej, det är fortfarande vår huvudanläggning och vi fortsätter med lika stort utbud av gruppträning samtidigt som uppdatering av utrustning sker löpande, säger Patrik.

Det här är en artikel ur
senaste Megafonen – läs
hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons