Annons

Seinabo Sey, Bo Kaspers Orkester och Timbuktu spelar i Skellefteå: “Mycket bra musik på en och samma kväll”

NÖJE På fredag kommer Bo Kaspers Orkester, Timbuktu & Damn samt Seinabo Sey till Nordanå för att spela under samma kväll.

Annons

De tre artisterna kommer att göra var sin konsert på samma scen under samma kväll. Innan, mellan och efter konserterna kommer dessutom partybandet Krutov att spela i det stora restaurangtältet som byggs upp på Nordanåområdet.

Sammantaget blir det som en typ av minifestival som arrangeras den 26 juli.

– Jag skulle inte vilja kalla det för festival, men det är helt riktigt mycket bra musik på en och samma kväll, säger Sofia Andersson Lundberg, som ligger bakom satsningen med sitt företag For Events.

Annons

Hon berättar att Seinabo Sey var den första artisten hon bokade till denna spelning.

– Jag hörde henne spela live för fem år sedan och kände redan då att hon skulle vara min drömbokning. Hon har en helt fantastisk röst och jag är övertygad om att alla kommer att vara förälskade i den efter denna kväll, om de inte var det redan innan, säger Sofia.

STÄMNINGSFULL
Seinabo själv, som är den tredje mest spelade kvinnliga svenska artisten i världen på Spotify, ser fram emot konserten.

– Ja, det ska bli jätteroligt att få komma dit och spela. Till dess kommer vi dessutom att göra om allt visuellt och mycket musikaliskt så de som sett mig live tidigare kommer att få en ny upplevelse, berättar hon för Megafonen.

Seinabo slog igenom 2013 med låten Younger, och har sedan dess släppt två album. Det senaste kom i september 2018.

– Det känns bra att ha överlevt andra-skivan-hetsen. Jag är skitnöjd med resultatet, men har släppt den i tanken nu och småbörjat på ny musik för två veckor sedan, säger hon.

Bo Kaspers Orkester. Foto: Iza Boethius

Hon beskriver sina konserter som känslosamma och stämningsfulla.

– Jag försöker fokusera på att sjunga så bra jag kan och få till en stämning där publiken kan öppna sig och lyssna. Mina konserter är lite lugnare än många andra, säger Seinabo.

”MAGISK KVÄLL”
Under kvällen kommer som nämnt även Bo Kaspers Orkester och Timbuktu & Damn spela.

– De tre akterna skiljer sig åt en hel del musikaliskt, men om du gillar en av dem så tror jag att du kommer gilla de andra två också, säger Sofia som räknar med mycket folk.

– Förra året gjorde vi en konsert med First Aid Kit på Nordanåområdet och det blev lite väl trångt så i år har vi gjort området, och restaurangtältet, betydligt större. Jag tror att det här kommer bli en helt magisk kväll, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons