Annons
Sponsrad artikel

Uteservering på Stadskällaren i sommar: ”Plats för 75 personer utomhus”

ANNONS I sommar kommer det att vara möjligt att sitta utomhus hos Stadskällaren och Grannen.

På Storgatan, mitt emot stadshuset Brinken i centrala Skellefteå, ligger restaurangerna Stadskällaren och Grannen. Tidigare har det inte varit möjligt för dem att ha någon uteservering med tanke på att cykelbanan går för nära husfasaden – men i sommar kommer kommunen att flytta ut cykelbanan så att de båda restaurangerna kan erbjuda bordsplacering utomhus.

– Vi vill ge en eloge till kommunen som varit tillmötesgående och verkligen gjort sitt bästa för att det här ska bli möjligt, säger Markus Richtmann som tillsammans med Mie Johansson driver restaurangerna.

I sommar kommer förflyttningen av cykelbanan att genomföras som ett test och vissa lösningar är provisoriska, men om allt fungerar bra är tanken att den ska flyttas permanent i framtiden.

– Vi tror och hoppas att det här kommer att bli bra. Vi är så klart jätteglada att få till en uteservering då vi vet att många vill sitta utomhus på sommarhalvåret, säger Mie som berättar att det totalt kommer att bli cirka 75-80 sittplatser utanför de två restaurangerna.

I våras genomförde Stadskällaren en köttfest som blev en succé, och nu har de fördjupat samarbetet med matinfluencern Kvicken71 för att kunna ta in ännu mer spännande produkter av högsta kvalité.

GRILLA VID BORDEN
På Stadskällarens uteservering kommer gästerna att kunna njuta av mat från den nyligen uppdaterade menyn. På den hittar du, förutom de kötträtter som Stadskällaren blivit kända för, även en fisk- och skaldjursavsmakningsmeny som serveras från och med den 2 juli.

– Våra kockar komponerar en avsmakningsmeny av de bästa råvarorna från havet som vi fått levererat just den dagen. Exakt vad som kommer på tallriken blir en överraskning, men man kan alltid vara säker på att det är hög kvalité och riktigt gott, säger Markus.

En annan nyhet blir japansk grillning vid borden.

– Vid två av våra bord på uteserveringen kommer du att kunna grilla maten direkt vid bordet med våra Konro-grillar. Det blir en upplevelse utöver det vanliga, säger Mie.

Markus och Mie ser fram emot sommaren.

LUNCH HELA SOMMAREN
Förutom á la carte-menyn på kvällstid serveras Stadskällarens populära lunchbuffé hela sommaren.

– Det blir en sommarfräsch buffé med grilltema och sommarsallader. Som vanligt kan du äta här, eller plocka med dig en matlåda och sätta dig vid älven, säger Markus som även vill passa på att tipsa om alla grillbehör de erbjuder i saluhallen.

– Här finns allt från kol och flis till grillar och vår egen BBQ-sås. Dessutom har vi laddat upp med riktigt bra kött där mycket är förpackat styckevis så du med fördel kan blanda olika köttdetaljer till grillmiddagen, säger han.

Sammanfattningsvis kommer det att bli en smakrik sommar på Stadskällaren, där du nu även kan njuta av god mat och dryck på deras uteservering.

– Det här kommer bli ytterligare ett lyft för våra gäster som vi ser fram emot, säger Mie.


 

 

Stadskällaren
Matbar & Saluhall

Storgatan 43A Skellefteå

Boka bord: boka@stadskallaren.nu

Läs mer och se meny på:
www.stadskallaren.nu


SPONSRAT INLÄGG: Hela denna sida är en annons från Stadskällaren Matbar & Saluhall

Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons