Annons
  • SAMSUNG CSC

Ny turnering i Skellefteå – finalspel kan bli vid älven: ”Ett lättsamt alternativ för att aktivera sig”

AKTIVITET Skellefteå FF ligger bakom en ny beachvolleybollturnering som arrangeras i sommar.

Annons

Det är under konceptet NLOS (Nordic Light Outdoor Sports) som fotbollsföreningen Skellefteå FF ska anordnar en beachvolleyturnering i Skellefteå den 10 juli. Sedan tidigare anordnar de NLOS Beach Soccer i Boviken och NLOS Floorball på Norrvalla.

– Skellefteå har varit en volleybollstad tidigare och är nu på uppsving igen. Den här turneringen är till för alla. Från de som tycker det är roligt att spela med polarna till de som är elit. Självklart ska det finnas en beachturnering i stan, säger projektsamordnaren Emil Lidén, i ett pressmeddelande.

– På sikt är visionen en hel vecka med idrottsaktiviteter, det här är ett steg på väg mot det, säger projektledare Jacob Stephenson

Annons

Turneringen är en endagsturnering och kommer att avgöras den 10 juli. Under premiäråret kommer det gå att anmäla sig i fyra klasser. Ungdomsklass 4v4, amatörklass 4v4, damklass 2v2 och herrklass 2v2.

– Precis som de andra turneringarna under NLOS-konceptet så är tanken att främja spontanidrott och kunna erbjuda ett lättsamt alternativ för att aktivera sig, säger Jacob.

Gruppspelet kommer att spelas på planerna vid Folkparken, men arrangören har en förhoppning om att finalspelet ska spelas vid älvbrinken.

– Det är en fantastisk vacker del av Skellefteå, som är som gjord för varma sommarkvällar. Där finns det också möjlighet att på sikt skapa roliga kringarrangemang och samarbeten. Vi har skickat in en ansökan och hoppas att den ska gå igenom, säger Jacob.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons