Annons

Musik vid Bryggarbacken i sommar – dessa artister spelar: ”Riktigt duktiga musiker och artister”

MUSIK Det blir livemusik vid älven på tisdagar i juli även denna sommar, med start tisdag 9 juli. “Vi vill komplettera det utbud som finns i Skellefteå”, säger Thomas Lindgren.

Annons

För tre år sedan offentliggjorde Sofia Andersson Lundberg idén om att arrangera konserter på en flotte i Skellefteälven.

– När Sofia nämnde idén för mig kändes den ungefär lika overklig som att Liverpool skulle vinna med 4-0 över Barcelona, men alla som besökt eventet de senaste åren har sett vilken fantastisk succé det blev och hon ska ha all cred för det genomförandet, säger Thomas “Linge” Lindgren som med föreningen Skellefteå Musikaliska är initiativtagare till nya konceptet “Musik vid Bryggarbacken” som ska genomföras i sommar.

– När vi hörde att det inte skulle bli något mer En Flotte började vi fundera på hur ett nytt event skulle kunna komplettera det som finns i Skellefteå. Vi insåg snabbt att det inte är någon brist på rikskända artister – och siktar istället in oss på att lyfta det lokala, säger “Linge”.

Annons

På scenen, som ska placeras på land nedanför volleybollplanen mellan Bryggargatan och Rustique, kommer varje tisdag i juli en etablerad lokal musikakt och en uppstickare att spela.

– Det är riktigt duktiga och proffsiga musiker och artister med stora ambitioner. Det är inte de stora namnen i Sverige, men det är riktigt hög kvalité och kommer att bli storslaget, säger “Linge”.

SKAPAR FLER SCENER
Bakom genomförandet står föreningen Musikaliska i nära samarbete med Kulturföreningen Mullberget som även arrangerar Trästockfestivalen.

– För oss är det här ett jättekul event och en bra möjlighet att skapa fler scener som lokala band har möjlighet att synas på, säger Agnes Lundmark på Kf Mullberget.

Skellefteå Musikaliska i samarbete med Kulturföreningen Mullberget, Stadsfesten, kommunen och lokala näringslivet står bakom sommarens event.

Med i projektet finns även Stadsfesten, Skellefteå kommun och flera lokala företag. Alla dessa ser fördelar med att skapa musikscener där lokala förmågor kan synas – och att Skellefteå lever upp med omtyckta evenemang.

– Vi gillar musik och evenemang och från vår sida är vi gärna med och stöttar det lokala musiklivet. Förhoppningsvis ska vi kunna få in mer lokalt på Stadsfesten i framtiden också, säger Gunnar Karlsson, Stadsfesten.

Eventen kommer att vara gratis för besökarna.

Dessa spelar i sommar:

TISDAG 9 JULI 19.00
Sheriffen. Svängig rock’n roll med rötterna i 60­ & 70­talet. Alla medlemmarna har stått på olika musik­scener i över 20 år. 2017 bildade de fyra medlemmarna Sheriffen och i dagarna har de precis lämnat studion och debutskivan är inte långt borta.
Supportakt: Paradolia. Progressiv hårdrock/metal från norra Sveriges skogar. Optiska ljudillusioner, auditiva synvillor, skräniga visor och melodiös hårdrock.

TISDAG 16 JULI 19.00
Agnes Demekech Hedlund med Mästerskapet. En svängig soulfylld R’nB­kväll!
Supportakt: Alma Lindström. Singer­songwriter från Skellefteå. Inspireras av indie och britpop, med stort fokus på text. Hittar stora förebilder i bland annat the Smiths och the Libertines. Släppte i januari debut­ singeln ”Wait” på Spotify, och mer musik väntas!

TISDAG 23 JULI 19.00
Peter Fjällström och Holmström Bergner Trio En rutinerad och uppskattad kvartet som levererar jazz och latin av högsta kvalitet.
Supportakt: Hällgren/Holmström/Löfgren. Klassisk swing i modern form med inslag från andra genrer – egenskrivet och standards.

TISDAG 30 JULI 19.00
Context. Tolkar populärmusik ur ett kristet perspektiv både musikaliskt och berättarmässigt, inramat i en storslagen show.
Supportakt: Window Weather. Med grund i indie­, folk­ och popmusik spelar de egenskrivna låtar blandade med tolkningar av andra artisters musik. De har tidigare spelat bland annat som förband åt Lisa Nilsson och i mars 2019 arrangerade de välgörenhetskonserten KVINNA på Nordanå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons