Annons
  • Stadsfesten har varit ett årligen återkommande event i Skellefteå – fram till nu. Foto: Arkivbild

Dags för Stadsfesten 2019 – här är allt du behöver veta: ”Vi har fått till en bra mix”

NÖJE Mycket är sig likt – men flera saker har även förändrats till Stadsfesten 2019. Här kommer en sammanfattning av vad du behöver veta.

Annons

Vi tog ett snack med festivalgeneralen Gunnar Karlsson inför en av årets största händelser, Stadsfesten. Till årets festival har en del förändringar genomförts, varav flytten av stora scenen är den som kommer att bli mest påtaglig.

– I och med att kulturhuset kommer att integreras i torget framöver kommer det inte att vara ett optimalt ställe att ha den stora scenen på, så vi har redan nu försökt fundera på vilka lösningar som finns och flyttat den till Storgatan utanför Stadshotellet istället, säger Gunnar och fortsätter:

– Där ryms det ungefär 6000 personer vilket dessutom är mer lagom än torget där det ibland känts lite tomt för många artister.

Annons

Flytten av stora scenen påverkar Kitteltältet som i år kommer att vridas så att tältets scen står med ryggen mot Stationsgatan.

– I Kitteltältet kommer det även att finnas en yta där man kan se den stora scenen utan att lämna tältområdet.

Hur kommer de uppträdanden som är i Kitteltältet att påverkas av spelningarna på stora scenen?

– När en artist uppträder på stora scenen kommer partybandet i Kitteltältet att ta en paus, och sedan börja spela igen direkt artisten är klar. Så det kommer inte att spelas samtidigt från båda scenerna.

TIVOLI PÅ TORGET
Gällande tivolit så kommer det att bli större i år än vad det varit tidigare. Förutom CK-parkeringen så kommer även torget att nyttjas.

– Attraktionerna på torget kommer att ligga innanför festivalområdet och för att nå dem på kvällstid torsdag-lördag krävs entrébiljett, säger Gunnar.

Veronica Maggio är en av dem som uppträder på Stadsfesten i sommar.

Tivolit på CK-parkeringen kan du dock nå utan entréavgift alla dagar och tider, men du behöver som tidigare betala för att åka de olika karusellerna.

Bland restaurangtälten finns några nyheter. Det tidigare torgtältet försvinner men istället tillkommer ett tält vid älven utanför Rustique (tidigare Brygg).

– Det kommer att bli ett fint tillskott med ett fantastiskt läge, säger Gunnar.

På Trädgårdsgatan ska Texas Longhorn driva ett tält med conunty-underhållning, och Stadshotellet – som tidigare haft ett tält på Storgatan – kommer istället för ett tält att erbjuda mat och underhållning i deras befintliga lokaler samt på en något utbyggd uteservering i direkt anslutning till stora scenen.

– Jag tycker att vi har fått en bra mix av restaurangtält och att området nu blir mer kompakt än det varit tidigare, säger Gunnar.

Foto: Arkivbild

DRAKBÅTSRODDEN TILLBAKA
Bland årets artister syns namn som Veronica Maggio, Otto Knows, Miriam Bryant, Dee Snider, Peg Parnevik och Shy Martin.

– Även här tycker jag att vi har fått en bra mix där vi försökt hitta något som ska passa alla. Extra roligt är också att Maggio och Bryant båda släpper ny musik nu och har potential att bli riktigt bra spelningar, säger Gunnar.

Nämnas bör även att Drakbåtsrodden är tillbaka efter några års uppehåll.

– Det är något som har saknats och det är kul att de är tillbaka för att dra igång festivalen på onsdagskvällen, säger Gunnar.

Stadsfesten arrangeras 26-30 juni.

 

De här artisterna
spelar på stora scenen:

TORSDAG:
21.00 – 21.50: Context
22.30 – 23.30: Peg Parnevik
00.15 – 01.00: Blister Brigade

FREDAG:
11.00 – 12.15 Uttagning Småstjärnorna
12.15 – 13.00 Nano
13.30 – 14.15 Galagänget
14.30 – 15.15 Skellefteå Dans och balett

21.00 – 21.45: Shy Martin
22.30 – 23.30: Miriam Bryant
00.15 – 01.30: Dee Snider

LÖRDAG:
13.00 – 13.45 Final Småstjärnorna
14.00 – 15.00 Sean Banan
15.10 – 15.30 Prisutdelning Småstjärnorna
15.30 – 16.00 Caroline Burman

21.00 – 21.45: Maja-Kristina
22.30 – 23.30: Veronica Maggio
00.15 – 01.30: Otto Knows

För fullständigt program, se www.stadsfesten.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons