Annons
Så här såg det ut förra året då En Flotte arrangerades för sista gången i Skellefteå. Foto: Arkivbild

Efter En Flotte – nu kommer en ny somrig folkfest med musik vid Bryggarbacken

NÖJE Lokala aktörer gör ny satsning vid Bryggarbacken – bjuder in till pressträff på fredag.

Annons

De tre senaste åren har En Flotte varit en succé vid älven i Skellefteå då fyra konserter per år arrangerats på en flytande scen på tisdagar i juli.

Förre året gjorde initiativtagaren Sofia Andersson Lundberg och hennes företag For Events AB dock klart att det var sista gången eventet arrangerades.

Vi är så otroligt glada över att vi lyckats klara av att genomföra detta i tre år (totalt tolv konserter efter i morgon!). Att den finansiering som vi fått in från företag i Skellefteå gett oss Skellefteåbor förutsättningar att se tolv konserter med några av Sveriges absolut bästa artister – helt gratis. TACK till alla företag som vågat och som brinner för Skellefteås utveckling, skrev Sofia på Instagram då.

Hon skrev även om att en del av målsättningen var att skapa en ny attityd till evenemang och kultur i Skellefteå, och sticka ut i Sverige genom ett speciellt evenemang.

– Vi känner att detta har blivit just det. Mycket på grund av att vi haft en stark och trogen publik som dykt upp i alla slags väder. Förra året fick vi mer regn och blåst än sol, detta år har det varit tvärtom. Vi hoppas att andra inspireras av En Flotte och fortsätter blanda tokiga ideér med bra musik. Världen kan aldrig tröttna på fina toner.

Annons

Nu i sommar blir det som sagt inga konserter från En Flotte på det sätt som det varit de tre senaste åren – men det verkar ändå bli musik vid Bryggarbacken i någon form när en annan samling aktörer gått samman.

På måndagsmorgonen bjöds pressen in till en pressträff som genomförs på fredag. Där ska det berättas om ”En somrig folkfest med musik vid Bryggarbacken”.

– Vad händer vid Skellefteälven i sommar? Det handlar rätt mycket om musik kan vi avslöja, står det i pressinbjudan.

Exakt vad det handlar om blir känt först på fredag, men bakom planerna står föreningen Skellefteå Musikaliska, Kulturföreningen Mullberget / Trästockfestivalen och Stadsfesten med stöd av Skellefteå kommun och delar av näringslivet.

På fredag återkommer vi med mer information kring detta.

Läs mer: Musik vid älven på tisdagar i sommar – här är alla artisterna: ”Rock, pop och soul”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons