Annons

Premiär för REKO-ring i Skellefteå: ”Smidigt sätt att nå ut och sälja sin produkter”

MAT Den 11 april är det premiär för Skellefteås egna REKO-ring.

Annons

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO-ring Skellefteå startades den 1 januari av ett gäng producenter som ville samordna en försäljningskanal där både stora och små producenter kan vara med.

Sedan dess har REKO-ringen i Skellefteå växt till 3400 medlemmar och ett 40-tal producenter.

– Det är ett smidigt sätt att nå ut och sälja sin produkter. Då allt är förbeställt så vet vi exakt hur mycket vi behöver ta med oss och kan lämna ut allt under en kort tid. Sen är det ju så fantastiskt roligt att träffa alla kunder, säger Regina Berg, en av de som administrerar Reko-ringen i Skellefteå.

Annons

Att handla via Reko-ringen görs via Facebooksidan ”REKO-ring Skellefteå” där producenterna lägger upp annonser med vad de har att sälja. Där gör konsumenterna beställningar direkt i inläggen.

Varorna hämtar de sedan ut på parkeringen vid Campus i Skellefteå ett speciellt datum.

– Konsumenterna kan beställa från flera producenter på en och samma gång. Enkelt och smart, säger Regina.

”FIN RESPONS”
Tidigare i vår genomfördes en testomgång som blev väldigt uppskattad.

– Både konsumenter och producenter fick testa på hur allt fungerar och alla var glada och nöjda. Det var roligt att höra all fin respons och hejarop att äntligen har detta kommit till Skellefteå! Detta har redan nu lett till att fler producenter vill vara med och facebookgruppen växer hela tiden i antal, säger hon.

Den 11 april är det alltså dags för den riktiga premiären med utlämning 17.30-18.30.

– Förhoppningsvis kan lokala producenter växa och utvecklas tack vare REKO-ringen. Under högsäsong är tanken att utlämningarna kommer att ske varannan vecka, säger Regina.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons