Annons
Alexandra Pascalidou kommer till Skellefteå den 8 mars. Pressbild: Johan Lindskog

Händer i helgen 8-10/3: ”Föreläsningar, nattklubbar och Svante Thuresson”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

Fredag 8/3

Hallen, Nordanå: Alexandra Pascalidou kommer till Skellefteå för att berätta om sitt engagemang i Metoo-rörelsen och hur vi går vidare för att skapa bestående förändring. Efter föreläsningen samlas vi i caféet på Nordanå och samtalar besökare emellan. Arr. Museum Anna Nordlander. 16.00.

Hallen, Nordanå: KvinnORKAn – en berättelse om kvinnogöra och superkrafter. Av och med Matilda Kjellmor. Föreställningen lyfter kvinnors berättelser och strävan genom vår moderna historia. Om vardag och kraft, om att orka och överleva och om arvet efter förmödrarna. Om kvinnogöra och superkrafter. 18.00 på Hallen. Nordanå.

Nordanåteatern: KVINNA – en välgörenhetskonsert av Judith Arnason och Magda Hellgren till förmån för Malala Fund och allas rätt till utbildning. Start 19.00, Fri entré.

Nordanå: Kreativ verkstad med Linda Tubler på Nordanå, 11.00-15.00

Klubb V: Klubb Vibe, 90-dagarsfesten! 90 dagar till studenten firas med studentfest på Klubb Vibe. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

Lördag 9/3

Nordanåteatern: Uje Brandelius är tillbaka på scen med sin föreställning Spring, Uje, spring – nu i en soloversion. Succén hade premiär 2016 och har redan dragit land och rike runt med bland annat två stopp på Dramaten. Nu har den bearbetats till en intimare version av sig själv. Start 19.00 på Nordanåteatern.

Exploratoriet/Nordanåteatern: Utställningen bakom äventyret Ensamma i rymden landar på hemmaplan! Exploratoriet visar arbetet bakom höstens bioaktuella film Ensamma i rymden, regisserad och skapad av Skellefteåbon Ted Kjellsson.

Verandan: Nattklubb 20+ på Klubb V . Öppet 22.00-02.00.

Grannen Pub: Vinylkväll med Robin Salander med full fokus på pop/disco.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Söndag 10/3

Hallen, Nordanå: Fem.fest! är en feministisk festival. Under festivalen Fem.fest! lyfter arrangören fram fem lokalt engagerade konstnärer som väckt nyfikenhet. Gemensamt för de inbjudna konstnärerna är ett intresse för identitet och hur den formas hos en som person. Insläpp från 12.00.

Nordanåteatern: Svante möter Beppe Wolgers. En intim och personlig föreställning där Svante Thuresson framför många av Beppe Wolgers mest älskade texter. Med musik, humor och värme kommer vi nära textförfattaren, poeten och människan Beppe. Arrangör: Skellefteå Riksteaterförening.

Bishops Arms: Varje söndag fram till sommaren är det åter dags för pubquiz. Quizmastern, Patrik Jonsson, ställer frågorna och gästerna försöker svara rätt och vinna fina priser.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons