Annons

Ny musik från Skellefteå: Tjalle & Anders med flera släpper ny singel

MUSIK Skellefteborna i "Tjalle & Anders med flera" har släppt ny musik – baserad på bortgångne Magnus Löfsteds låtidé.

Annons

Artist: Tjalle & Anders med flera
Titel: Vakna Torrt
Music & lyrics: Magnus Löfstedt/Lars Lidgren
Published by: Tambourine songs
Releasedag: 8/1 2019

Lyssna här:

Externa länkar: Spotify » Soundcloud »

Tjalle & Anders (Lars och Anders Lidgren) var tidigare med i Skelleftebandet ”Mindre Modiga Män”. Sångaren och låtskrivaren Magnus Löfstedt och Tjalle hade skrivit musik tillsammans ända sedan gymnasietiden. Framgångarna kom när Magnus hade förfinat sitt hantverk och skrivit fantastiska låtar som skivbolaget A West Side Fabrication gav ut. MMM släppte tre album i början på 1990-talet som hyllades av publiken i hela Sverige. Även efter att bandet lagt ner träffades det gamla bandet ibland för spelningar eller inspelningar.

Våren 2015 vändes Magnus värld upp och ner när han diagnosticerades med en obotlig cancersjukdom. Det blev operation och tunga behandlingar plus ett mörkt tyngande täcke av stark dödsångest. Dock, efter drygt ett år trädde små ljusstrimmor fram när Magnus återupptog låtskrivandet, och upptäckte att texterna fick stor uppskattning när han publicerade sina verser och texter på Facebook.

Magnus skickade ett antal demos och låtskisser till Tjalle våren/sommaren 2016. Det var främst en komplett engelskspråkig låt som han ville ha hjälp med, den som kom att heta ”Nu faller jag igen” när den fick svensk text. Magnus dog i oktober 2016. Ett drygt år senare började Tjalle & Anders spela tillsammans med Urban Berggren (fiol), Micke Almqvist (mandolin) och Annelie Blom (sång). Med den instrumenteringen och en delvis ny musikalisk inriktning gjordes ”Nu faller jag igen” klar, spelades in och gavs ut.

”Vakna torrt” var en av låtidéerna från Magnus mobil som han alltså skickat till Tjalle utan någon direkt förklaring vad han ville. Det var en kort demo som hette ”Rise and shine” som Tjalle nu har gjort klar och gett en svensk text. Vi tror att det var det här Magnus ville, att låtarna inte bara skulle försvinna. Tillsammans med våra begåvade vänner gjorde vi låten till en country-vals. Liksom på förra singeln hörs Markus Nyström på trummor och Fredrik Marklund på dobro och lapsteel.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons