Annons
Skelleftea Kulturhus. Skiss: White Arkitekter

Snart börjar bygget av Kulturhuset – och då är målsättningen att det ska stå klart

SAMHÄLLE Torsdagen den 4 oktober godkände Skellefteå industrihus och nämnden för support och lokaler investeringskalkylen för kulturhus-projektet.

Annons

På torsdagsförmiddagen godkände nämnden för support och lokaler och styrelsen för Skellefteå industrihus investeringskalkylen under förutsättning att hyresavtal tecknas enligt plan med hotelloperatören som ska driva hotellet, Elite Hotels Sweden. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Enligt samma pressmeddelande är nästa steg är att skriva slutgiltiga avtal med entreprenören som ska bygga huset, HENT Sverige AB, och fastighetsägaren som ska köpa hela fastigheten inklusive hotelldelen, Samhällsbyggnadsbolaget i Sverige AB.

Målsättningen är, enligt kommunen, att börja bygga kulturhuset inom bara några veckor – och att kulturhuset ska vara klart för inflytt våren 2021. Den beslutade budgeten är 600 miljoner kronor för kulturhuset och 450 miljoner kronor för hotellet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons