Annons

Meriterad gitarrist gästar Skellefteåbandets spelning: ”En genialisk musiker”

MUSIK Den 13 oktober arrangerar Reclaim The Music en konsert på Nordanåteatern i Skellefteå.

Annons

Reclaim The Music består av 13 personer från Skellefteå. Bandet och har sin grund i R&B och jazz, med mycket sång och blås.

– Vi vill ge publiken bra livemusik som vi själva gillar att spela, säger Jonas Wiklund, en av initiativtagarna och bandmedlem.

Den 13 oktober arrangerar de en konsert på Nordanåteatern – där den välmeriterade gitarristen George ”Jojje” Wadenius kommer att finnas med.

– Det kommer att bli väldigt kul att få möta Jojje – både som person och genom hans musik. Det blir ett unikt tillfälle att få skapa upplevelser med en genialisk musiker, säger Jonas.

Jojje, som han kallas, har en imponerande meritlista som gitarrist, kompositör och sångare. Han var ordinarie medlem i Blood, Sweat & Tears några år under 70-talet, och har som studiomusiker spelat in med bland andra Aretha Franklin, Luther Vandross, Diana Ross och Donald Fagen. Han har turnerat med Steely Dan samt Simon & Garfunkel.

Han är även känd för att ha skrivit och spelat in barnvisor och signaturmelodier till barnprogram i TV.

– Det blir en tidsresa där lyssnaren får möjlighet att återuppleva gamla minnen genom musiken. Det blir även ett tillfälle att upptäcka ny musik, och förstå att Jojje gjort ett stort avtryck i musikvärlden.

Reclaim The Music består av Peter Fjällström – Sång, Åsa Granlund Jonsson – Sång, Christina J Lövbom –Sång, Johan Nordlander – Keyboard, Åke Östman – Gitarr, Anders Löfgren – Bas, Erik Holmström – Trummor, Samuel Löfgren – Percussion, Jonas Wiklund – Trumpet, Erik Marklund – Trumpet, Maria Löfgren – Trombon, Jan-Erik Sundqvist – Saxofon och Stefan Lindberg – Saxofon, flöjt, synth.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons