Annons

Galapremiär för filmen Charmören i Skellefteå: ”Det var ju trots allt där allting började”

FILM På söndag är det galapremiär för filmen Charmören. Huvudrollen spelas av tidigare Skelleftebon Ardalan Esmaili och regissör är Milad Alami, även han uppväxt i Skellefteå.

Annons

Filmen Charmören har galavisningar i Paris, Köpenhamn och Stockholm – men med tanke på Ardalan Esmaili och Milad Alamis förflutna har de även valt att placera en galavisningar i Skellefteå den 20 maj.

– Det var ju trots allt där allting började. Jag ser väldigt mycket framemot denna speciella visning, säger Ardalan Esmaili till Megafonen.

Filmen, som är Milad Alamis långfilmsdebut, handlar om iranske Esmail, som i ett sista desperat försök att skapa sig en framtid i Danmark försöker hitta en dansk kvinna som kan säkra hans uppehållstillstånd. Allt förändras dock när han förälskar sig i Sara, en ung iransk kvinna som genast genomskådar hans planer. Esmail bär på många hemligheter och snart hinner verkligheten ikapp honom och hotar hans dröm om ett bättre liv.

– Mer och mer blir det mer än destruktiv handling för honom och sakta men säkert jagar hans förflutna ikapp honom. Han står inför ett viktigt val. Ska han ge upp – eller fortsätta kämpa i den miljön som håller på att rasa samman inför hans ögon? berättar Ardalan.

Ovan kan du se en trailer från filmen.

Filmen har visats och tävlat på festivaler runt om i världen, men det är först nu den har biopremiär.

– Vi har fått ett extremt fint mottagande och kammat hem många priser, men nu när den ska gå upp på bio så känns det helt plötsligt verkligt på ett annat sätt, säger Ardalan.

Hur har det varit att spela in denna film?

– Det har varit en fantastisk resa. Jag har fått utmana mig själv till fullo. Både tekniskt men också mentalt. Jag förberedde mig i tre månader i Danmark inför rollen. Studerade danska. Lärde mig mina repliker och lade på en persisk dialekt på det danska språket, berättar Ardalan och fortsätter:

– Det är ett sant privilegium att få tackla en sådan mastig roll – en totalt karaktärsdragen film. Men också läskigt att bära det på mina axlar…

Filmen har biopremiär den 18 maj. Galavisningen i Skellefteå är på söndag den 20 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons