Annons

Stor turnering till Nordsken

Annons

NÖJE Nordsken arrangerar den största enskilda nordiska turneringen i Overwatch.

Overwatch är ett spel som idag tagit plats som ett av världens största spel för E-sport där sex spelare i varje lag ska samarbeta för att övervinna motståndarna. Spelet är utvecklat av välkända företaget Blizzard.

– Det är otroligt roligt att vi kan driva en Blizzard-turnering och det kommer innebära att vi på allvar etablerar Nordsken som ett E-sportevent i toppnivå, att Blizzard supportar Nordsken, och Norrland, är viktigt. Det blir lätt bara blir de större städerna som representerar E-sport men den stora världsomfattande communityn finns överallt, det räcker med att finns uppkoppling, säger Oskar Svanberg, områdesansvarig för E-sport för Nordsken, i ett pressmeddelande.

Nordskens turnering i Overwatch kommer att hållas 10-11 maj med en prispott värd 80 000 SEK. Finalerna kommer att streamas ut via Twitch. Turneringen är öppen för alla på plats att delta i.

Årets Nordsken arrangeras på Skellefteå Kraft Arena och väntas locka fler än 10 000 unika besökare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons