Annons

Händer i helgen 16-18/3

Annons

Mustasch spelar i Skellefteå den här helgen. Foto: Pressbild

NÖJE Hårdrock, samtal om #metoo och nattklubbar. Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Fredag 16/3 2017

Stadsbiblioteket: Danssaga på Stadsbiblioteket där gästerna dansar sig igenom och upptäcker bilderböckernas spännande värld. För barn 0-6 år i vuxens sällskap. Ingen föranmälan krävs.

Folkets Hus i Boliden: Teatern Glupahungern, del 2, med och av Ellenor Lindgren besöker Boliden. Berättarföreställningen bygger på boken ”Glupahungern” skriven av Bodenfödda Andrea Lundgren. Start 19.00.

Västerbottensteatern: Västerbottensteaterns stora dramakomedi under 2018, Släktkalaset, spelas både fredag och lördag denna helg. Fritt efter Maria Bloms Masjävlar. Plogad genom Västerbottnisk mylla av Martin Lindberg. I bearbetning och regi av Bobo Lundén.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Grannen pub: ikväll är det smygpremiär för stans nyaste tillskott i barsvängen.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 17/3 2017

Folkparken: Hårdrockskväll på Folkparken när Mustasch, Hardcore Superstar och Blister Brigade spelar i Skellefteå. Ålder: 18+ Start: 20.00

Nordanåteatern: ”Rickard Söderberg är Gaytenor” på Nordanå. Med en kombination av svärta och glimt i ögat kommer operasångaren Rickard Söderberg lotsa publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager. Söderberg förknippas idag i hög grad med sitt brinnande samhällsengagemang. Hör honom berätta personligt om bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg. Start 19.00.

Ragvaldsträsk: Pimpeltävling 11.00-13.00 med fina priser i potten.

Västerbottensteatern: Västerbottensteaterns stora dramakomedi under 2018, Släktkalaset, spelas både fredag och lördag denna helg. Fritt efter Maria Bloms Masjävlar. Plogad genom Västerbottnisk mylla av Martin Lindberg. I bearbetning och regi av Bobo Lundén.

Nordanå: ”Efter #metoo – vad händer nu?” Ett samtal om inspiration, motstånd och viljan att förändra. Paulina Holmgren och Irja Berntson berättar om sin utställning Cross the Line – om modet att berätta tillsammans med inbjudna gäster, bland andra Matilda Kjellmor. MANs curator Mia Rogersdotter är samtalsledare. 13.30 på Nordanå.

Kaféscenen Nordanå: Två av Skandinaviens främsta munspelare, den ene svensk, den andre finsk bildar här en fascinerande powerduo med den ovanliga sättningen diverse munspel. Jouko Kyhälä är den förste munspelare någonsin som tagit masterexamen vid Sibeliusakademien och är idag motsvarande Doctor of Arts på detta förment anspråkslösa instrument. Filip Jers har gjort en liknande karriär vid Kungliga Musikaliska Akademien där han tog masterexamen inom jazz som den enda svensk genom tiderna på munspel. 13.00 på Nordanås kaféscen.

Klubb V: Nattklubb 20+ DJ Rickard Nyström. Öppet 22.00-02.00.

Brygg CC: Nattklubb 18+, öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Grannen pub: redan kl 12.00 är det nya stället öppet för både kvalitativa burgare och något gott att dricka.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Söndag 18/3 2017

Bishops Arms: Varje söndag fram till midsommar är det populära söndagsquizet på Bishops. Från kl. 18 drar kvällens quizmaster igång tävlingen.

Nordanå: Jacob Dahlgren ”Abstract space” pågår i Skellefteå Konsthall. I utställningen ”Abstract space” visas ett urval från Jacob Dahlgrens lekfulla bildvärld där han använder sig av abstrakta detaljer från vår omgivning och konstruerar nya verk av vardagliga föremål i klara färger, ofta kombinerade i ränder, rutor och grafiska mönster.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons