MAT Anna-Karin Furuskog, som driver Café Lilla Mari sedan i somras, fortsätter att utveckla verksamheten. “Nu börjar vi med after work där vi ska servera stans bästa pasta”, säger hon.
Det var i början av förra året som Anna-Karin Furuskog kontaktade de dåvarande ägarna på Café Lilla Mari och frågade om de var intresserade av att sälja.
– Det här är en miljö där det inte går att vara stressad. Platsen har själ och hjärta – och det är svårt att hitta sådana platser centralt, berättar Anna-Karin.
Först avböjde ägarna att sälja, men sedan ändrade de sig.
– Jag har letat i flera år efter rätt lokal för att driva något sådant här och det känns jättebra att affären gick att genomföra.
ITALIEN TILL LILLA MARI
I juni tog hon över verksamheten och sedan har hon utvecklat koncept och utbud.
– Sommaren blev lite av en inkörsperiod, men sedan har vi utökat med lunchbuffé och middagsbjudningar.
I höstas fick de även klart med serveringstillstånd och nu börjar de med after work.
– Tidigare har vi endast haft öppet för tidsbokning på kvällstid, men från och med nu har vi after work på fredagar. Då är tanken att vi ska ta en del av Italien till Lilla Mari och erbjuda stans bästa pasta.
En annan nyhet är helgfrukostbuffé som serveras på lördagsmorgnarna från och med nu.
– Lilla Mari är mer än bara fika, även om vi så klart även har kvar den biten.
Hur känns det nu när du drivit verksamheten i drygt ett halvår?
– Det känns jättebra. Vi har helt fantastiska gäster och jag har aldrig ångrat att jag tog steget till detta.