Annons

Samlar in julklappar till barn

Annons

SAMHÄLLE På Skellefteå Stadshotell och Scandic Skellefteå samlas julklappar in till behövande barn i Skellefteå.

På både Scandic Skellefteå och Skellefteå Stadshotell har granar ställts upp där den som vill kan lämna ett inslaget paket som sedan kommer att förmedlas till barn som inte annars får julklappar.

– Julen är kärleken och omtankens högtid, vi har stolta över samarbetet med Choice och hoppas att julklapparna ska glädja många barn, säger Emma Lundmark på Skellefteå Stadshotell.

Julklapparna på Stadshotellet förmedlas till Svenska kyrkan och föreningen Änkans skärv. På Scandic samlas paketen in i samarbete med Pingstkyrkan som fördelar klapparna till behövande via till exempel Kvinnojouren, flyktingboenden och Barnavdelningen på Skellefteå lasarett.

Paketen ska vara inslagna och får gärna märkas med ungefärlig ålder. Begagnade saker går bra, bara de är hela och rena.

Tidigare år har det kommit in mest klappar till barn under 8 år så målet i år är att barn över 8 år också ska få en julklapp, skriver Scandic på sin Facebooksida.

Som ett extra stöd skänker Nordic Choice Hotels 10 kronor till UNICEF:s arbete med beskyddande av barn för varje insamlad gåva på Choice-hotell i Sverige. Förra året samlades totalt 50 000 julklappar in på Choice-hotell i Sverige.

– Vi vill tacka alla omtänksamma människor som bidrar, säger Emma Lundmark på Skellefteå Stadshotell.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons