Annons

Direktcharter till Thailand

Annons

2019 kan du åka direkt till Thailand från Skellefteå.

RESA Nu är det klart – 2019 kommer direktflyg till Thailand att avgå från Skellefteå Airport.

Det berättade Skellefteå Airport på en presskonferens på torsdagsförmiddagen.

– TUI kommer under 2019 erbjuda två avgångar till populära Phuket och Krabi. Så årets julklapp från Skellefteå Airport och TUI är vita stränder, thaimat och ett enastående tropiskt klimat, skriver Skellefteå Airport på sin Facebooksida.

Direktflyg till Thailand är något som blir möjligt i och med den utbyggnad av start- och landningsbanan som ska göras sommaren 2018.

– Då klarar vi av i stort sett alla flygplan. Det ger oss bland annat möjligheter att kunna erbjuda nya destinationer, har Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport, tidigare berättar för Megafonen då han även avslöjade att Thailand var aktuellt.

– Ja, jag tror på direktflyg till Thailand nästa vinter, det är något vi jobbat med sedan länge. Jag hoppas att det ska gå i lås, sa han till Megafonen i september.

Robert Lindberg, VD Skellefteå Airport. Foto: Arkivbild

Det rör sig om två avgångar under 2019, den 7 januari till Phuket och den 22 januari till Krabi. Båda flygningarna kommer att genomföras med TUI Airways nya Boeing 787 Dreamliner som tar upp till 300 passagerare.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda resenärer från Skellefteå Airportmöjligheten att flyga direkt till Thailand i vår nya Dreamliner. Thailand tillsammans med Kanarieöarna fortsätter att toppa listan över svenskarnas favoritresmål. Vi på TUI tycker att man ska kunna ha bekvämligheten att flyga direkt oavsett var i Sverige man bor, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs även: Det händer mycket på Skellefteå Airport

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons