Annons

Deras nya kalender är klar

Annons

Det här är ett av fotografierna som finns med i den nya kalendern. Foto: Sandra Lindkvist

SAMHÄLLE 2016 påbörjade Anna Pyyny och Sandra Lindkvist projektet Colours and Curves of Skellefteå. Nu är produkten – en kalender som porträtterar totalt 16 kvinnor från bygden – klar. “Vi vill visa att alla kvinnor oavsett storlek, ålder, funktionsskillnad eller bakgrund har rätt att känna sig sensuella”, säger Anna Pyyny.

Idén till projektet Colours and Curves of Skellefteå fick Anna Pyyny när hon flyttade hem till Skellefteå efter en tid utomlands.

– Jag hade sysslat en del med burlesque och på så vis intresserat mig av kvinnokroppar av alla dess slag. När jag flyttade hem till Skellefteå igen blev jag nykär i staden, dels för att jag kände att det fanns mer bredd och öppenhet bland invånarna och dels för att jag insåg hur fantastisk och exotisk naturen är här, säger Anna och fortsätter:

– Med det här projektet ville jag kombinera dessa två saker genom att framhäva naturen och människors färger och former.

På våren 2016 kom Anna i kontakt med fotografen Sandra Lindkvist som nappade på idén direkt.

– Det kändes jätteroligt. Jag hade just gått från att fota privat till att starta företag och det kändes kul med ett tydligt projekt, säger Sandra.

För att hitta modeller till projektet gjorde de en Facebook-grupp där kvinnor kunde ansöka om att vara med.

– Vad som är sensuellt är högst personligt och varierar från person till person. Det vi vill visa med det här projektet är att alla kvinnor oavsett storlek, ålder, funktionsskillnad eller bakgrund har rätt att känna sig sensuella, säger Anna.

Av cirka 40 ansökningar blev 16 kvinnor utvalda att vara med i kalendern.

– Vi hade gärna haft med ännu fler, men vi kan inte utöka antalet månader på året, säger Anna och ler.

Anna Pyyny och Sandra Lindkvist med den nya kalendern.

”SKA INTE VARA BLYGA”
Modellerna fick själva beskriva vad de tycker är sensuellt vilket ligger till grund för bilderna. Delar av beskrivningarna finns även med i kalendern.

– Det ger projektet ännu mer djup och det är upplyftande att se hur olika vi människor kan vara istället för den norm som oftast visas upp i reklam och media. Sensualitet finns hos alla och vi ska inte vara blyga för att visa det, säger Sandra.

Bilderna visades första gången den 8 mars i år när Sandra och Anna ställde ut fotografierna på Waynes Coffee i Skellefteå. Därefter har de sammanställt den slutgiltiga kalendern som gäller för 2018.

– Jag är jättenöjd med resultatet. Tack vare alla fantastiska kvinnor som är med blev kalendern ännu bättre än vad jag drömt om, säger Anna.

Kalendern kommer att säljas via deras webbshop, men även på Skyltsöndag i Skellefteå. Om de kommer att göra fler kalendrar i samma stil återstår att se.

– Jag hoppas det, vi har många modeller som vill vara med och det är alltid nyttigt att ge plats för att visa på den mångfald som finns bland oss, men det tar även mycket tid så först ska vi utvärdera detta och så får vi se vad det blir, säger Anna.

 

Nyheten publicerades först i nya numret av
Megafonentidningen – läs hela tidningen nedan:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons