Annons

Stor utställning om Titanic

Annons

RMS Titanic lämnar Southampton © Claes-Göran Wetterholms arkiv

NÖJE Eddahallen förvandlas till ett museum. ”Vi hoppas att utställningen ska locka tiotusentals gäster från hela Norrland, samt från Norge och Finland”.

Den 27 april nästa år är det premiär för Titanic The Exhibition i Skellefteå. Utställningen kommer att vara lokaliserad till Eddahallen där sporthallen och angränsande utrymmen under perioden byggs om till en museal upplevelsearena där en känslomässig resa genom berättelser, fotografier och privata föremål från ett av historiens mest legendariska skepp ska berättas.

– Vi hoppas att utställningen ska locka tiotusentals gäster från hela Norrland, samt från Norge och Finland. Titanic The Exhibition är en av världens största vandringsutställningar som gästats av flera miljoner personer världen över. Vi är glada att äntligen få presentera den i norra Sverige, säger Stefan Papangelis VD Nordic Exhibitions & Events.

Titanic The Exhibition arrangeras av Nordic Exhibitions & Events i samarbete med Visit Skellefteå och Skellefteå kommun.

– Med stolthet kan vi presentera att Skellefteå blir Norrlands värdstad för denna välrenommerade utställning. Med Titanic The Exhibition får vi en reseanledning i världsklass, säger Maria Broman, VD på Visit Skellefteå och fortsätter:

– Utställningen gör just nu succé i Malmö och under sommaren drog den fulla hus i Örebro, där den lockade över 80 000 besökare. Den lockar en bred målgrupp och många inresande, men även regionernas skolor, speciellt från årskurs 6 och uppåt har uppskattat utställningen.

Titanic sjönk den 15 april 1912 sjönk i Nordatlanten. 1495 personer omkom.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons