Annons

Planerar 1000 nya lägenheter

Annons

Fotograf: Jonas Westling

BOSTAD Om Northvolt väljer Skellefteå eller Västerås är inte känt ännu – men om det blir Skellefteå står fyra aktörer redo att bygga 1000 nya lägenheter.

Det här berättar Skebo i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

– Det är ett viktigt och riktigt åtagande av oss som en ledande samhällsbyggare i Skellefteå, säger Skebos vd Åsa Andersson.

Planen är att Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks – vid en etablering av Northvolts batterifabrik i Skellefteå – kommer samverka för att säkra bostadsförsörjningen som en etablering av fabriken kommer att medföra.

– I Skellefteå har vi bevisat att vi är duktiga på att lösa saker tillsammans. En av de främsta styrkorna i den nya konstellationen är att samtliga parter är seriösa och långsiktiga aktörer på bostadsmarknaden i Skellefteå. Skebo vill ta en aktiv roll i utvecklingen och det vill även våra partners, säger Åsa Andersson.

Totalt rör det sig om 1000 nya lägenheter.

– Det är en självklarhet för Heimstaden att hjälpa till ytterligare med bostadsförsörjningen i Skellefteå vid en Northvoltetablering, säger Claes Westlin, investeringsansvarig på Heimstaden.

– Riksbyggen har redan idag pågående och planerade nyproduktionsprojekt i Skellefteå. Riksbyggen vill vara med att bidra till en fortsatt stark utveckling av Skellefteå och därför är det naturligt för oss att gå in som en av de aktörer som bygger nya bostäder om Northvolt etablerar sig här, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

Lindbäcks har två byggprojekt på gång i centrala Skellefteå och vill utöka sin satsning, enligt pressmeddelandet.

– Vi kommer att påskynda uppstarten av våra redan planerade byggprojekt på kvarteren Frigg och Balder. Det nya samarbetet innebär att vi tillsammans får styrkan ta fram ett antal helt nya projekt, säger Wilhelm Risberg, vd Lindbäcks boende.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons