Annons

Musikalisk resa med Tingsek

Annons

Magnus Tingsek och Oscar Johansson. Foto: Jens Nordström

NÖJE På lördag kommer Magnus Tingsek tillsammans med Oscar Johansson till Nordanå för att bjuda på avskalad musik från Magnus långa karriär.

Magnus Tingsek – som släppt sex album under sin karriär – är just nu ute på en avskalad turné där han sammanfattar sina år i musikbranschen.

– Jag började titta tillbaka på mina år i branschen och inser att jag släppt en hel del musik och har en story att berätta, säger Magnus.

Med sig på turnén har han endast sin vän och kollega Oscar Johansson.

– Jag har spelat med ett stort band så länge att jag kände att jag vill göra något annorlunda. Oscar är en god vän som har hoppat in som vikarie i bandet många gånger, och det är kul att göra det här med honom.

BERÄTTAR OM KARRIÄREN
Tillsammans har de gjort tolkningar av Magnus musik.

– Det blir en musikalisk berättelse från mina första låtar som jag skrev för 15 år sedan till mitt senaste album. Låtar som jag gjorde för länge sedan har vi klätt om så att de passar musikalisk nutid lite bättre.

Under föreställningen berättar Magnus om sin karriär och de val han gjort.

– Jag har försökt skriva ett manus men är inte så bekväm i den rollen så alla kvällar blir annorlunda. Det blir berättelser om skivor, låtar och händelser. Naket och nära.

Hur skulle du säga att din musik utvecklats under åren?

– Jag har gått en brokig väg från 60- och 70-talets pop- och rock och har landat i soul. Det är svårt att förklara vad min musikstil är just nu. Alternativ soulmusik kan vara ett samlingsord om jag måste sätta en etikett på det.

”GRYMT BRA SÅNGARE”
Sofia Andersson Lundberg, For Events AB, är den som står bakom bokningen.

– I många år har tanken att boka Tingsek funnits för jag tycker personligen att han är en grymt bra sångare. Det vore så kul om Skellefteborna väljer att komma och lyssna på denna kille som kommer leverera soul, groovy beats, fantastiska poplåtar och en röst som ger gåshud från första ton, säger Sofia.

Lyssna på Tingsek här:

Annons
Annons
Annons
Annons