Annons

Lägenhet säljs för 4,5 miljoner

Annons

Till vänster en skiss på hur huset vid Stadsparken ska se ut när det är klart. Till höger en bild på hur det såg ut i oktober. Skiss: Mäklarhuset Skellefteå. Foto: Magnus Lindkvist

BOSTAD Nya rekord är att vänta under 2018. En av lägenheterna som just nu håller på att byggas vid Stadsparken i Skellefteå säljs för 4,5 miljoner.

I augusti 2017 såldes en lägenhet på Älvsbacka för 4,2 miljoner vilket då blev nytt rekord – men redan nästa år kommer rekordet att slås då upplåtelseavtalen undertecknas för de nya lägenheterna i huset som byggs vid Stadsparken.

– Det är givetvis det unika läget samt den höga standarden som är avgörande för prisbilden. De största lägenheterna, belägna högst upp i huset, blev dyrast. De har bland annat en magnifik utsikt över park, älv och stad, säger mäklaren Jarmo Aimoson från Mäklarhuset.

Totalt kommer 30 nya lägenheter att finnas i det nya huset vid Stationsgatan/Strandgatan. I huset finns tvåor, treor och fyror. Enligt Mäklarhuset, som förmedlade lägenheterna, kommer tvåorna att säljas för 1,9-2 miljoner, treorna för 2-3,2 miljoner och fyrorna för 3,4-4,5 miljoner.

Lägenheterna – som kommer att ha hög boendestandard med bland annat stora inglasade balkonger – blev snabbt uppbokade.

Förhandsavtal för lägenheterna är undertecknade men det är först  när upplåtelseavtalen undertecknas i vår som affärerna kommer med i mäklarstatistiken. Inflyttning beräknas till kvartal fyra, 2018.

Läs mer om bostadspriserna i Skellefteå
i nya numret av Megafonen:

Statistik: Så har priserna utvecklats i Skellefteå

Så ser prisbilden ut i andra städer

Kommentarer: Så kan priserna komma att utvecklas

Läs tidningen i helskärm »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons