Annons
Örock. Arkivbild: Tommy Lindmark

Musikalisk kväll i skärgården

Annons

Foto: Tommy Lindmark

NÖJE På den idylliska ön Gåsören utanför Skelleftehamn arrangeras Örocken 2017 den 5 juli. “Den unika platsen ger spelningen en extra dimension”, säger Thomas “Linge” Lindgren.

OBS! Eventet är inställt på grund av dåligt väder.

Thomas “Linge” Lindgren har vistats på öarna i Skellefteås skärgård under hela sin uppväxt och för ett antal år sedan växte en idé fram om att skapa ett musikarrangemang där.

– Gåsören är en fantastisk ö bara 6-7 minuter utanför lotsstationen i Skelleftehamn. Det är ingen stor ö, men där finns en charmig gammal fyr och en brygga för att lägga till med båt, berättar Linge och fortsätter:

– Jag och Anders Thylin började prata om att göra ett litet arrangemang med 2-3 akter, och sedan har det byggts på och blivit större. Arrangör är Skellefteå kryssarklubb och bland andra Tommy Lindmark och Lars Jonsson, som har stuga där, är engagerade.

2014 arrangerades första upplagan och det blev succé direkt.

– Vi hade ingen aning om hur många som skulle komma, men innan vi skulle starta började det dyka upp båtar från alla håll och kanter. Till slut var det över 90 båtar som lagt till vid ön och 400 personer som samlats för att lyssna på musiken, säger Linge.

Förra året tvingades de tyvärr ställa in eventet på grund av för dåligt väder – men i år är de tillbaka igen. Den 5 juli kommer Rocketeers (stommen från gänget som gjorde hyllningskonserten The Last Waltz), Kenneth Widmark (med Elton John-tolkningar), Karin Risberg tillsammans med Lars och Anders Lidgren, dragspelaren Åke Söderlund samt KIT Trio från Oslo.

– De sistnämnda har bland annat gjort musik till serien Skam, det är häftigt, säger Linge.

I år hoppas de så klart på soligt väder och svaga vindar.

– Vi ser fram emot det här. Skellefteås skärgård är riktigt fin och det finns många som inte har upptäckt den än. Det här är ett ypperligt tillfälle, säger han och påpekar att taxibåt går till och från lotsstationen i Skelleftehamn under kvällen så att även de utan båt kan ta sig till Gåsören.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons